Hlavní obsah

Čech projde kritickým testem. Může zničit naděje Arsenalu, píší v Anglii

Londýn

V anglické fotbalové Premier League jsou odehrána teprve dvě kola, ale i tak se to v tamních médiích hemží analýzami a předpověďmi o tom, co odehrané duely naznačily vzhledem k boji o titul a roli jednotlivých hráčů. List Daily Telegraph už také varovně ukázal na deset hvězd prestižní ligy, jejichž dosavadní status by mohl být ohrožen a jejichž kariéra by mohla nabrat silně sestupnou tendenci.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Obstojí Petr Čech v roli opory Arsenalu?

Článek

Mezi desítku ohrožených zařadil také brankáře Petr Čecha, jehož ostrovní fanoušci i žurnalisté po odchodu z Chelsea označovali jako obrovskou posilu pro Arsenal, která může mít zásadní přínos pro ukončení letitého čekání Gunners na titul.

Skvělé výkony z předsezónních zápasů jsou už dávno zapomenuty, plzeňský rodák svými hrubkami přispěl k nečekané domácí porážce s West Hamem na úvod ligy a čisté konto neudržel ani proti Crystal Palace ve druhém kole.

„Při vyrovnávacím gólu Joela Warda reagoval trochu pomaleji, ale je diskutabilní, zda mohl gólu zabránit, jinak si však počínal solidně. Při šokující porážce od West Hamu však předvedl dostatek hororových momentů, což i podle statistik může znamenat, že Čechova výkonnost slábne," hodnotí dva ligové starty plzeňského rodáka za Arsenal Daily Telegraph.

„Příštích pár zápasů pro něj bude naprosto kritických. Pokud se brankářova spolupráce s obrannou vylepší a Arsenal obstojí v duelech s Liverpoolem, Newcastlem, Stoke a Chelsea, Čech může být znovu tou uklidňující jistotu, za níž byl považován. Pokud ale opět ukáže chyby vedoucí k inkasovanému gólu, titulové ambice Arsenalu mohou bez přehánění už přestat existovat," doplnil list.

Co Rooney, Terry a spol.?

Po Čechově přestupu tvrdil jeho kamarád a dlouholetá opora Chelsea John Terry, že ostřílený gólman může přinést Arsenalu 12 až 15 bodů navíc. Jenže český reprezentant hned v prvním duelu zavinil ztrátu svého nového týmu a nečekané chvilky zažil i sám Terry, když ho při debaklu s Manchesterem City kouč Jose Mourinho vůbec poprvé vystřídal.

Mourinho vysvětloval svůj tah tím, že místo Terryho potřeboval nasadit rychlejšího Kurta Zoumu. „Od toho není už daleko říct, že Terryho imperiální vláda se blíží ke konci. S tím, jak se pracuje na příchodu Johna Stonese a Zouma je hodnocen tak vysoko, že byl nasazen proti jednomu z největších favoritů na titul, Terryho status prvního muže napsaného na zápasovou soupisku muže být v této sezóně zničen," varuje Daily Telegraph.

Mezi potenciálně ohrožené hvězdy zařadil deník také Ceska Fábregase, Waynea Rooneyho, Branislava Ivanoviče, Francise Coquelina, Lee Cattermolea, Harryho Kanea, Mileho Jedinaka a Younese Kaboula.

Reklama

Související témata: