Hlavní obsah

Žádný Manchester United! Pedra ulovil Mourinho, pomohla i Fábregasova přítelkyně

Londýn

Spekulace se proměnily v realitu. Španělský útočník Pedro opustil Barcelonu a upsal se londýnské Chelsea. Trenér Jose Mourinho tak ulovil posilu, kterou dlouho lákal konkurenční Manchester United. Velkou roli údajně sehrála mimo jiné přítelkyně záložníka Blues Ceska Fábregase.

Foto: Ivan Sekretarev, ČTK/AP

Pedro Rodríguez se loučí s fanoušky Barcelony s medailí na krku. Nadobro?

Článek

„Jsem šťastný, že tady můžu být. Těším se, až začnu své dobrodružství v Chelsea. Jsem tu, abych vyhrál další tituly. Děkuji klubu i fanouškům, že mi dali příležitost obléknout tento dres," radoval se Pedro z nového angažmá.

Mistrovská Chelsea prožívá vůbec nejhorší start ligy za posledních 17 let a kouč Mourinho začal ihned po výprasku od Manchesteru City situaci řešit. Z Augsburgu koupil za 21 miliónů liber levého obránce Babu Rahmana. A teď a podobnou částku přivedl barcelonského forvarda, jenž v nabité ofenzivě katalánského velkoklubu nedostával na hřišti dostatečný prostor.

Podle listu Daily Mail přispěl k úspěšné domluvě mimo jiné osobní telefonát Mourinha přímo Pedrovi. Podle seriózního listu The Times sehrála v celém transferu nemalou roli životní partnerka záložníka Blues Ceska Fábregase Daniella Semaanová a také ředitelka Chelsea Marina Granovská.

„Během jednání s Barcelonou, než byla dohodnuta přestupová částka, získala Granovská od klubu souhlas hovořit přímo s hráčem. Mourinho mu volal, stejně jako jeho bývalý spoluhráč z Barcelony Fábregas a Semaanová, kteří se ozvali Pedrovi i jeho manželce a vychvalovali profesní i osobní výhody života v Londýně. Zdá se, že Pedra pomohli přesvědčit, " píší The Times.

Varují ho před Van Gaalem

Ač bývá tento typ konverzace mezi potenciálními posilami běžný, probíhá většinou tajně bez povolení klubu, k němuž hráče váže profesionální smlouva.

Fábregas podle deníku zároveň varoval Pedra před odchodem do Manchesteru United, jehož zájem o španělského útočníka údajně v posledních hodinách ochabl. Kromě více deštivého počasí a méně nablýskaného města budí rozpaky také současný kouč Louis van Gaal. S ním nemá aktuálně dobrou zkušenost například další bývalý hráč Barcelony Víctor Valdés.

Před nizozemským koučem odrazovala Pedra také bývalá barcelonská hvězda Christo Stoičkov. „Louis van Gaal je zlý člověk. Přes léto utratil snad 200 miliónů eur a jeho první ligový zápas byl katastrofální. Snad mě Pedro poslechne," uvedl legendární Bulhar.

Reklama

Související témata: