Hlavní obsah

Rooney hattrickem umlčel kritiky. Jsou ale Bruggy měřítkem? ptají se v Anglii

Bruggy

Na kanonýra jeho kalibru prožíval nepříjemně dlouhé čekání na gól a kritika se na něj valila ze všech stran. Po desetizápasové odmlce ale útočník Manchesteru United Wayne Rooney ukončil půst ve velkém stylu - hattrickem v odvetě play off Ligy mistrů v Bruggách. Získal definitivně střeleckou formu zpět?

Foto: Carl Recine, Reuters

Spokojený Wayne Rooney během zápasu v Bruggách.

Článek
Fotogalerie

Každopádně z množících se kritických hlasů si podle svých slov nedělal příliš velkou hlavu. „Kdybych neměl silný charakter, možná by mě kritika rozhodila. Já ale dobře znám své kvality," ujišťoval po jednoznačném vítězství United 4:0, po němž se slavný klub po roční odmlce vrátil do Ligy mistrů.

„Nijak mě ta špatná série netrápila. Kdyby to trvalo ještě tři čtyři pět zápasů, pak možná. Ale věděl jsem, že jakmile přijdou šance, využiji je," nepochyboval kanonýr, jenž po svém prvním středečním gólu s povděkem vzhlížel k nebi.

Swansea těžším testem?

Příležitosti, které mu parádně načasovanými přihrávkami připravili Depay, Herrera a Mata, v Bruggách tentokrát vyřešil skvěle. V záplavě ovací od fanoušků a médií ale v Anglii rovněž zaznívají lehce skeptické hlasy, zda zápas odvety předkola je skutečně dostatečným testem, který by potvrdil, že Rooneyho střelecká pohoda je zpět.

„Byla to odveta kvalifikace a o postupujícím už bylo prakticky rozhodnuto před týdnem na Old Trafford. Navíc šlo až (aktuálně) o pátý nejlepší tým Belgie, který ještě k tomu hrál bez osmi členů obvyklé základní jedenáctky. Přesně takový je kontext výsledku a výkonu. Těžší test přijde v sobotu proti Swansea," napsal například list Daily Mail.

Kouče United Louise van Gaala však pochopitelně střelecké probuzení klíčového forvarda velmi potěšilo.

„Vždy jsem se mu snažil dodávat sebevědomí, které každý hráč potřebuje. Wayne má ale silnou mentalitu a s jeho kvalitami se dokáže vrátit zpátky a zase začít dávat góly. Má z něj radost, nicméně před ním i Manchesterem United je teď dlouhá cesta," hodnotil nizozemský kouč.

Reklama

Související témata: