Hlavní obsah

Bundesliga přichází o svého nejlepšího hráče. De Bruyne zakusí Premier League

Praha/Manchester

Německý Wolfsburg s největší pravděpodobností přijde o svůj klenot. Podle britského deníku The Guardian má belgický ofenzivní záložník Kevin de Bruyne namířeno do Manchesteru City. Odchod čtyřiadvacetiletého fotbalisty potvrdil i sportovní ředitel Vlků Klaus Allofs. Přestupová částka se pohybuje okolo 74 miliónů eur (přes 2 miliardy korun).

Foto: Sport.cz

Belgický fotbalista Kevin De Bruyne.

Článek

„Všechno zkompletujeme v nejbližších dnech. De Bruyne odchází do Manchesteru City," řekl novinářům Allofs po pátečním domácím střetnutí Wolfsburgu proti Schalke (3:0), ve kterém De Bruyne nefiguroval ani mezi náhradníky.

Nejlepší hráč loňského ročníku bundesligy již přistál v Manchesteru, aby se mohl podrobit zdravotní prohlídce. Pokud dojde k podpisu kontraktu, tak si Belgičan ročně vydělá přes 19 miliónů eur (více než 706 miliónů korun). Definitivní dohoda mezi kluby by měla padnout nejpozději do 48 hodin. 

Může se tak stát desátým nejdražším hráčem v historii. Primát podle britského listu The Telegraph zatím drží Velšan Gareth Bale, který v roce 2013 přestoupil z Tottenhamu do Realu Madrid za 100 miliónů eur (2,57 miliardy korun).

De Bruyne v loňské sezóně nastoupil do jednapadesáti zápasů, v nichž nastřílel šestnáct gólů a přidal dvacet osm asistencí. Podle spekulací má jako náhrada přijít mladý záložník Julian Draxler ze Schalke. O něj se však zajímá také Juventus. 

Pro Citizens to bude už čtvrtá zvučná posila. Tou doposud největší byl Raheem Sterling, který na Etihad Stadium přišel z Liverpoolu za 49 miliónů liber (1,9 miliardy korun). Kromě něj mužstvo trenéra Manuela Pellegriniho posilnili také obránci Nicolas Otamendi z Valencie a Fabien Delph z Aston Villy. 

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články