Hlavní obsah

Gomis opět pálil ostrými, Rudí ďáblové v Premier League zase ztroskotali na Labutích

V úvodních třech zápasech Premier League ani jednou neinkasovali, v nedělním utkání 4. kola ve Swansea ale narazili. Fotbalisté Manchesteru United museli skousnout první porážku v sezóně, když na hřišti velšského celku padli po výsledku 1:2. Premiérové vítězství v novém ročníku naopak slaví Southampton, který před vlastním publikem zdolal Norwich 3:0.

Foto: Rebecca Naden, Reuters

Bafetimbi Gomis (vlevo) ze Swansea překonává gólmana Manchesteru United Sergia Romera.

Článek
Fotogalerie

V loňské sezóně Premier League prohráli Van Gaalovi svěřenci s Labutěmi obě utkání (doma i venku shodně 1:2) a dnes na Liberty Stadium prahli po odplatě. Do zápasu vstoupili aktivně, jenže z počátečního náporu nic nevytěžili a postupem času se začali osmělovat domácí. Nejblíže ke gólu byl ve 27. minutě kanonýr Bafetimbi Gomis, orazítkoval však pouze pravou tyč.

Druhá půle začala pro příznivce Swansea šokem! Centr na zadní tyč doletěl až k nohám Maty, jenž zblízka uklidil balón pod břevno. Španělský záložník mohl poté přidat i druhý gól, Fabiaňski ho ale vychytal. Tento moment United hodně mrzel. Z protiútoku totiž Sigurdsson načechral míč do šestnáctky a Ayew hlavou srovnal. V 65. minutě pak přišla chvíle Gomise, který levačkou po zemi dokonal obrat domácích.

Bývalý forvard Lyonu má v úvodu sezóny výtečnou střeleckou formu. Ve všech čtyřech duelech se dokázal střelecky prosadit. I jeho zásluhou tak Swansea ještě neokusila hořkost porážky a poskočila v tabulce na čtvrté místo. Manchester United vůbec poprvé ztratil všechny body a je pátý. Za vedoucími Citizens zaostává o pět bodů.

Svatí zlomili nováčka a slaví první výhru

Povedené odpoledne zažili hráči Southamptonu, kteří v anglické lize dosáhli na premiérové vítězství v sezóně. Nováčka Norwich porazili 3:0. Důležitý okamžik střetnutí přišel po půl hodině hry, když po dvou žlutých kartách putoval předčasně pod sprchy Whittaker. Svatí přesilovku využili, těsně před přestávkou otevřel skóre Pellé. Italskému útočníkovi se na půdě Southamptonu daří, hned dvanáct ze svých čtrnáct zásahů v Premier League zaznamenal právě na St. Mary's.

Tříbodový zisk pojistil domácím dvěma trefami v rozmezí 64. a 67. minutě Tadič. Norwich si připsal první venkovní porážku, Southampton se díky výhře posunul na desáté místo.

Anglická fotbalová liga - 4. kolo:
Southampton - Norwich 3:0 (64. a 67. Tadič, 45.+1 Pellé)
Swansea - Manchester United 2:1 (61. Ayew, 66. Gomis - 48. Mata)

Reklama

Související témata: