Hlavní obsah

Zapomeňte na elitní střelce. Premier League oslnily parádní nůžky anglického nováčka

Londýn/Praha

Čtvrté kolo anglické ligy přineslo kromě několika šokujících výsledků na úkor gigantů také krásné góly. Britské ostrovy opět uchvátil mladý útočník Callum Wilson. Hráč ligového nováčka Bournemouthu vede tabulku střelců a navíc dává překrásné akrobatické góly.

Foto: Sport.cz s použitím Profimedia.cz

Ilustrační fotografie.

Článek

Třiadvacetiletý Wilson si počíná jako starý mazák. V minulém kole hattrickem sestřelil West Ham United na jeho hřišti a svému týmu zajistil premiérové vítězství mezi anglickou elitou. V sobotním duelu s Leicesterem City opět rozvlnil síť, jeho efektní nůžky ale na výhru nestačily, poněvadž zápas nakonec skončil smírně 1:1.

I tak ale může být rodák z Coventry spokojený. Bournemouth má jako nováček průměr bodu na utkání a o Wilsonovi se začíná hovořit jako o jednom z adeptů na seniorský dres Albionu.

A to obzvlášť v době, kdy prochází krizí Wayne Rooney. Hráč Manchesteru United teprve podruhé v historii Premier League vyšel v posledních deseti zápasech střelecky naprázdno, tak hluché období Rooney měl naposledy před dvanácti lety ještě v dresu Evertonu.

Gól kterého fotbalisty ze 4. kola Premier League se vám líbí nejvíc?
Rageem Sterling (Manchester City)
3,4 %
Dušan Tadič (Southampton)
3,3 %
Fernandinho (Manchester City)
2,1 %
Yann M'Vila (Sunderland)
19,5 %
Callum Wilson (Bournemouth)
71,7 %
Celkem hlasovalo 1349 čtenářů.

Reklama

Související témata: