Hlavní obsah

Na tygří ránu nestačil. Bonyho následovník obral Manchester a kraluje střelcům

Swansea

Hvězdou 4. kola anglické Premier League se stal Bafétimbi Gomis ze Swansea. Velšský tým se s osmi body vyhřívá na čtvrtém místě Premier League a v neděli si připsal cenný skalp Rudých ďáblů za vítězství 2:1. Další ztrátu United na ostrovech často připisují chybujícímu gólmanovi Sergiu Romerovi.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Ilustrační fotografie.

Článek

Třicetiletý Gomis v 66. minutě nenápadnou, ale vítěznou střelou procedil argentinského brankáře Romera. Už předtím trefil v první půli tyč. Někdejší hráč Lyonu Gomis se stal prvním hráčem Labutí po 92 letech, který skóroval ve všech čtyřech úvodních duelech ligy. Pro fanoušky si navíc přichystal speciální oslavu a na trávníku napodoboval pohyb dravé šelmy.

Vypadá to, že góly Wilfrieda Bonyho, který teď zahřívá lavičku Manchesteru City, jsou v hrabství na pobřeží jižního Walesu definitivně zapomenuty. Po čtyřech odehraných kolech prestižní ligy v čele střelců nenajdete žádného vyhlášeného kanonýra. Společně s Wilsonem a Gomisem se o vedení dělí ještě Maročan Rijád Mahriz z Leicesteru City. Také on nastřílel čtyři góly.

Nejlepší střelci po 4. kole Premier League:
4 Bafétimbi Gomis (Swansea)
4 Callum Wilson (Bournemouth)
4 Rijád Mahriz (Leicester)
3 André Ayew (Swansea)

Reklama

Související témata: