Hlavní obsah

Impérium zvané Chelsea. S Kalasem má po Evropě rozeseto 33 hráčů

Londýn

Že jedenáct hráčů plus nějaké na střídání k hraní fotbalu stačí? Ne každému. Například trenér Chelsea José Mourinho se musí dívat po celé Evropě, aby zjistil, jak se jeho fotbalistům daří. Blues v letním přestupním období poslali na hostování dalších sedm hráčů a celkově se toto číslo vyšplhalo na neuvěřitelných 33 fotbalistů. Patří Chelsea, ale oblékají dres jiného týmu. Jedním z nich je také obránce Tomáš Kalas.

Foto: Facebook

Tomáš Kalas bude v dresu Middlesbrough hrát i v této sezóně.

Článek
Fotogalerie

Sestřih utkání Chelsea - Crystal Palace

Redaktoři deníku Daily Mail si dali práci a sestavili mapu všech hráčů Chelsea působících na hostování. Každého z 33 fotbalistů pak krátce představili. Výjimkou nebyl samozřejmě ani Kalas, jenž patří týmu ze Stamford Bridge už od roku 2010. „Kalas si v Middlesbrough pod (trenérem) Aitorem Karankou v minulé sezóně vybudoval pozici velmi slibného pravého obránce, jenž bude na Riverside působit i v této sezóně," píše Daily Mail v představovacím popisku.

„Nic jiného (než kvalitní výkony) se ale od obránce, který před pěti lety stál ve svých pouhých sedmnácti letech 5,2 miliónů liber, čekat nedalo. Šancí prosadit se do sestavy Chelsea nebude mít příliš, přesto by se do ní mohl jednou probít," prorokují britští novináři.

Za pět let si za Chelsea Kalas připsal pouhopouhé dva starty. Po přestupu zůstal ještě na rok na hostování v Olomouci, pak dvě sezóny působil společně s Wilfriedem Bonym ve spřízněném Vitesse Arnhem, následovala nevydařená anabáze v 1. FC Köln a od roku 2015 hájí barvy Middlesbrough, kde jako stabilní člen základní sestavy bojoval v závěru minulé sezóny neúspěšně o postup Boro do Premier League.

Van Ginkel či Moses ve stejné roli

Ani to dvaadvacetiletému obránci nezaručilo místo v týmu Chelsea. Ale Kalas není sám. V podobné situaci je například Nizozemec Marco van Ginkel, který hostoval v AC Milán a nyní ve Stoke. V tom působil po svém přestupu do týmu Blues také Victor Moses, který si jako hráč londýnského týmu zahrál na hostování i v Liverpoolu a nyní bude oblékat dres West Hamu.

V prvním týmu Blues si místo nevybojoval ani Kolumbijec Juan Cuadrado, po němž sáhl Juventus. V podobné roli je například také Mohamed Salah, Egypťan bude hrát za italský AS Řím.

Chelsea má hráče rozeseté na hostování v deseti zemích světa. Deset jich působí na Britských ostrovech, pět v italské Serii A a dalších pět v Arnhemu. Na mapě Evropy najdete hostujícího hráče Blues od Portugalska (Ulises Davila v Setúbalu) po Turecko (Marko Marín v Trabzonsporu).

Prosadí se někdy Tomáš Kalas do prvního týmu Chelsea?
Ano
32,5 %
Ne
67,5 %
Celkem hlasovalo 4182 čtenářů.

Reklama

Související témata: