Hlavní obsah

Špatná zpráva pro Vrbu. Rosický se vrátí na hřiště až na Vánoce

Londýn/Praha

Naděje kouče české fotbalové reprezentace Pavla Vrby, že by snad mohl legionáře z Arsenalu Tomáše Rosického povolat k listopadové přípravě proti Srbsku, dostaly vážnou ránu. Záložník Gunners se vrátí na hřiště nejdříve před Vánoci. Pronesl to kouč Arsenalu Arséne Wenger na předzápasové tiskové konferenci před sobotním ligovým zápasem se Stoke City. „Je na tom podobně jako Welbeck. Podobná situace,“ prohlásil Wenger.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Rosický si letos na podzim nezahraje ani za Arsenal

Článek

Do úvah, zda by snad mohl Rosický stihnout říjnové kvalifikační zápasy s Tureckem a v Nizozemsku, se trenér národního mužstva Pavel Vrba raději ani nepouštěl.

„Bude záležet na jeho zdravotním stavu," prohlásil včera, ale živil v sobě naději, že v listopadu by už Rosického do národního mužstva povolat mohl.

Zřejmě marnou.

„Mám velmi špatnou zprávu," nechal se slyšet trenér londýnského Arsenalu Arséne Wenger, když měl na oficiální tiskové konferenci před zápasem se Stoke komentovat zdravotní stav Danny Welbecka a Tomáše Rosického.

„Danny už byl téměř připraven zase hrát. Byl velmi blízko k návratu, chyběl poslední krok v rehabilitaci, který pod dohledem odborníků podstupoval konzervativní cestou. Konzultovali jsme jeho stav a nakonec rozhodli, že jeho návrat odložíme. Až do Vánoc," pravil Arséne Wenger.

„Rosický je na tom podobně jako Welbeck. Obdobná operace, podobný stav," přidal a potvrdil, že v sobotu mu  bude proti Stoke City chybět i Jack Whilshere.

Rosický se zranil v červnovém utkání české reprezentace na Islandu. V polovině srpna se podrobil v Londýně artroskopické operaci kolena. Proto nestihl začátek nové sezóny a vynechal i poslední dva kvalifikační duely české reprezentace proti Kazachům a Lotyšům.

Reklama