Hlavní obsah

Courtois si poranil koleno! Opravdu Mourinhovi Čech nechybí?

Londýn
Aktualizováno

Na dva měsíce, a to minimálně, bude trenérovi fotbalistů Chelsea Josému Mourinhovi scházet brankářská jednička Thibaut Courtois. Mladý Belgičan si na středečním tréninku podle informací Daily Mail pochroumal koleno. Portugalskému kouči teď určitě schází služby Petra Čecha, přestože před nedávnem řekl pravý opak.

Foto: Yiannis Kourtoglou, Reuters

Belgický brankář Thibaut Courtois se zranil a Chelsea bude chybět minimálně dva měsíce.

Článek

„Čech nám nechybí. To jen soupeř je teď silnější," vyprávěl Mourinho na začátku sezóny, když Courtois viděl červenou kartu a do brány musel Asmir Begovič. A gólman z Bosny dostane šanci bojovat o post týmové jedničky i nyní. Courtois si totiž poranil meniskus v koleni a minimálně dva měsíce bude Mourinhovi chybět.

Informaci o zranění Courtoise potvrdil i sám Mourinho. „Thibaut se zranil na tréninku brankářů. Musel jít na operaci a mimo hru bude poměrně dlouhou dobu. Přesnou dobu jeho absence zatím neznáme," prohlásil Special One.

A to je ještě ve hře varianta, že by Belgičan mohl mít přetržené kolenní vazy, což by si vyžádalo mnohem delší rekonvalescenci.

Pro londýnský klub je to od začátku sezóny už několikátá pohroma. Tým ze Stamford Bridge tápá výsledkově, v tabulce figuruje až na třinácté příčce tabulky, navíc má za sebou mediální masáž poté, co Mourinho odvolal od týmu doktorku Evu Carneirovou. A teď dlouhodobá absence týmového brankáře číslo jedna...

Reklama

Související témata: