Hlavní obsah

De Gea po nezdařeném transferu do Realu prodloužil smlouvu v Manchesteru

Už se viděl na Santiago Bernabéu, jenže z ostře sledovaného přestupu gólmana Davida de Gey kvůli administrativním průtahům na poslední chvíli sešlo a talentovaný brankář zůstal na Old Trafford. Čtyřiadvacetiletý Španěl nakonec své vztahy s anglickým celkem urovnal a v pátek v Manchesteru United podepsal novou čtyřletou smlouvu s opcí na další rok.

Foto: Susana Vera, Reuters

Španělský gólman David de Gea prodloužil smlouvu na Old Trafford.

Článek

De Gea je na dobré cestě vybojovat si zpět pozici jedničky v týmu Rudých ďáblů. Předchozí kontrakt končil De Geovi po této sezóně.

Očekávaný srpnový přestup do Realu nečekaně zkrachoval na tom, že se do uzávěrky transferů ve Španělsku nestihly vyřídit potřebné dokumenty. V Manchesteru však s odchodem reprezentačního brankáře počítali, protože trenér Louis van Gaal v létě přivedl Argentince Sergia Romera, a De Gea musel úvodní zápasy nového ročníku sledovat jen z tribuny.

Španělský gólman do United přišel v létě 2011 z Atlétika Madrid a za aktuálně pátý celek Premier League dosud odchytal 175 zápasů. Zpočátku se mu příliš nedařilo, ale v posledních dvou sezónách se vypracoval v jednoho z nejlepších gólmanů Evropy.

"Těším se, že hodím těžké léto za hlavu a budu tvrdě pracovat. Manchester United je speciální klub a stadión Old Trafford je ideální místo, kde se můžu v kariéře zlepšovat," uvedl De Gea.

Reklama

Související témata: