Hlavní obsah

Pod tlakem jsou uprchlíci, my ne. Stále jsme šampióni, říká Mourinho

Liverpool

Fotbalisté Chelsea prohráli v sobotu na hřišti Evertonu 1:3, když všechny góly domácích vstřelil náhradník Steven Naismith. „Blues“ tak získali v úvodních pěti utkáních pouhé čtyři body. Jedná se o nejhorší start londýnského klubu od roku 1988 a sám manažer José Mourinho tak špatný úvod sezóny za svou trenérskou kariéru nezažil. „Musíme se s tím vypořádat, fotbal je o výsledcích. Snadno se to říká a já s tím naprosto souhlasím. Ale výsledky jsou příliš špatné,“ uznává portugalský stratég citovaný britským listem Daily Mail.

Foto: Ed Sykes, Reuters

José Mourinho na lavičce Chelsea.

Článek
Fotogalerie

„Nezazlívám to hráčům, nezazlívám to ani sám sobě. Ty výsledky neakceptuji. Jsem zodpovědný za tým, nejsem z této situace šťastný a nejsem spokojen ani sám se sebou," vysvětloval Mourinho, jenž se nehodlá vymlouvat na své svěřence.

„Jsem s hráči, nemohu být proti nim. Nemohu z nich mít špatný pocit. To je to, co mě dělá šťastným. Jsem rád, že s hráči mohu zítra opět vidět, trénovat je a připravovat se s nimi na další zápas," pokračoval manažer klubu ze Stamford Bridge.

A opět ujistil, že nepropadá panice. „Zvládám to dobře. Necítím se být pod tlakem. To uprchlíci jsou pod velkým tlakem," zaujal britské novináře a opět dal najevo, že není na místě ztrácet sebevědomí: „Dokud někdo nevyhraje ligu, jsme šampióny stále my."

Reklama

Související témata: