Hlavní obsah

Budoucnost United? 19letý útočník při debutu parádně nahradil zraněného Rooneyho

Manchester

Anthony Martial se v sobotním utkání Premier League proti Liverpoolu dočkal své premiéry v Manchesteru United. A hned se mohl radovat z vítězství i ze své první trefy v dresu Rudých ďáblů. Nejdražší teenager ve světovém fotbale tak jasně ukázal, za co vedení z Old Trafford poslalo do Monaka 36 miliónů liber, tedy zhruba 1,35 miliardy korun.

Foto: Carl Recine, Reuters

Nová hvězda Manchesteru United.

Článek
Fotogalerie

Domácí fotbalisté Manchesteru si ve druhé půli vypracovali vedení 2:0, když nejprve uspěl po kvalitně provedeném signálu Daley Blind a 20 minut před koncem skóroval z penalty Ander Herrera. V 84. minutě se hosté dočkali snížení díky fantastickým nůžkám Bentekeho, ale konečný dvoubrankový náskok vrátil Manchesteru právě střídající Anthony Martial.

Spekulovalo se, zda francouzský mladík nastoupí už od začátku, čemuž napovídala dopředu avizovaná absence Waynea Rooneyho. Anglický rekordman v počtu gólů za národní tým se zranil při tréninku, a Louis van Gaal tak musel řešit, kým ho nahradit. Nakonec se na hrot postavil vytáhlý záložník Marouane Fellaini a Martial se podíval do hry až v 65. minutě, kdy vystřídal Juana Matu na levé straně ofenzívy.

Francouz, který je považován za nového Thierryho Henryho, tak čekal na svůj první zásah 21 minut. Martial využil odkrytého prostoru na pravém kraji liverpoolské obrany a s míčem u nohy vyrazil do vápna, kde se stihl dostat přes Škrtela, a střelou k zadní tyči stvrdil výhru Manchesteru United. Domácí fanoušci tak mohli vidět, že jejich nové posile sebevědomí skutečně nechybí. Posuďte sami.

Reklama