Hlavní obsah

Parádní Vydrova premiéra v novém klubu! Při výhře se podílel na třech gólech

Reading

Parádní premiéru v novém klubu prožil Matěj Vydra. Po přesunu z Watfordu, kde se po letním postupu mezi anglickou fotbalovou elitu neprosadil, do druholigového Readingu nastoupil o víkendu k prvnímu duelu. Při vysoké výhře domácích 5:1 nad Ipswichem měl třiadvacetiletý rodák z Chotěboře podíl na třech gólech.

Foto: Profimedia.cz

Matěj Vydra v dresu Readingu

Článek

„Výsledkově všechno vyšlo super. Ani se mi nesnilo, že bych v prvním duelu byl při tak vysokém vítězství. Snad jsem fanouškům ukázal, že fotbal pořád umím. K absolutní spokojenosti chyběl jen vstřelený gól. Doufám, že trefu přidám v dalších duelech," prohlásil Vydra v rozhovoru na stránkách chovanecsport.cz.

„Rychle se učím jména kluků. Trenéra i asistenty znám z West Bromwiche, Steven Reid tam se mnou dokonce ještě hrál. Po herní stránce se zatím dokonale neznáme, ale všichni jsou v pohodě a snaží se mi pomáhat," lebedil si.

V zápase odehrál sedmdesát sedm minut, hřiště opouštěl za rozhodnutého stavu 4:1. „Při prvním gólu jsem založil akci, která vedla k úvodní brance duelu. Na druhou jsem nahrál a při třetí jsem protihráče dostoupil, on ve zmatku namazal balón přímo k mému spoluhráči Blackmanovi, který skóroval," vyprávěl Vydra.

Snad jsem fanoušky nezklamal, věřil

Na jeho výkonu vůbec nebylo patrné, že se ve Watfordu stal nechtěným, a tudíž mu chybí zápasová praxe. „Do přestávky jsem pár přihrávek pokazil, ale celkově jsem vše zvládl v pohodě. Moc jsem se těšil, že budu hrát od první minuty. Měl jsem velikou chuť a snad jsem fanoušky nezklamal," přemítal.

Jeho premiéru sledovalo 16 809 diváků. „Byli perfektní. Stadión má kapacitu ještě o deset tisíc vyšší. Věřím, že když budeme hrát pěkný fotbal, návštěvy půjdou nahoru," pronesl Vydra v připomínce faktu, že Reading pět zápasů v řadě neprohrál.

„Tým se snaží hrát fotbal, žádné nakopávané míče. Pocity tak mám velmi dobré. V klubu je opravdu hodně dobrých hráčů a doufám, že ofenzívu pomohu ještě vylepšit," doufal.

Na hrotu spolupracuje s Portugalcem Orlandem Sá, další ofenzívní posilou Readingu. „Proti Ipswichi dal hattrick. Je podobným typem jako Troy Deeney ve Watfordu. Klasický hroťák, já hraji pod ním. On sklepne balóny, já toho víc oběhám. Bylo poznat, že během reprezentační pauzy jsme spolu hodně trénovali a měli čas si na sebe zvyknout," pochvaloval si Vydra.

Reklama

Související témata: