Hlavní obsah

Frustrovaný Mourinho neunesl další porážku, sprostě křičel na trenéra Evertonu

Liverpool/Londýn

Trenér Chelsea José Mourinho je zvyklý na uznalé plácání po ramenou. Výčet jeho úspěchů na trenérské lavičce různých fotbalových týmů je impozantní, ale horší období populární "Special One" překousává stěží. Jednou už to zažil v Realu Madrid, nyní podobné nezáviděníhodné období prožívá ve svém nejoblíbenějším klubu - londýnské Chelsea. Po další ligové porážce, tentokrát od Evertonu, jeho vnitřní nepohoda vybublala na povrch.

Foto: Ed Sykes, Reuters

Ne úplně šťastné období prožívá trenér Chelsea José Mourinho.

Článek

Největší měrou se o to postaral střídající záložník Evertonu Steven Naismith, který proti obhájci titulu zaznamenal hattrick a méně slavný tým z Liverpoolu tak zvítězil 3:1. Pro Blues to byla už třetí ligová porážka v řadě a spíš než na vyhlídky boje o titul se musí tým ze Stamford Bridge otáčet za sebe, jen dva body totiž dělí Chelsea od sestupových pozic.

A to pořád není s výčtem nepříjemností všechno. Po odchodu Petra Čecha, což se Mourinhovi pranic nelíbilo, se zranila brankářská jednička Thibaut Courtois a o mizernou atmosféru uvnitř klubu se postaral sám Portugalec, když degradoval lékařku Evu Carneirovou, která si dovolila vběhnout na hřiště na pokyn sudího, aniž by se ho dotázala, zda tak smí učinit.

Porážka od Evertonu a tři góly v síti Chelsea psychické pohodě Mou rozhodně nepřidala.

Minule byl tak příjemný, podivoval se Martínez

Podle britských médií si aspoň část zlosti vylil na trenérovi Evertonu Robertu Martínezovi. Ten po zápase podával rozhovory pro celostátní deníky a Mourinho odmítal zahájit tiskovou konferenci bez něj, přestože k tomu byl vyzván pořadateli. Naopak počkal, až Martínez dorazí z mix zóny a ve chvíli, kdy začal hovořit k novinářům, mu skočil do řeči. „Roberto, příště mi řekni, abych mluvil před tebou, protože nás ještě čeká cesta domů," řekl mu.

Zmatený Martínez odpověděl: „Ale tohle my přece neovlivníme. Já to neovlivním". To ale Mourinho nechtěl poslouchat a vykřikl: „Kur..!"

Portugalec za sebou naštvaně praštil dveřmi a Martínez prohodil k novinářům: „Když nás minulou sezónu porazili 6:3, byl to takový milý chlapík. Takového ho mám mnohem radši," dodal dvaačtyřicetiletý Španěl ve službách Evertonu.

Reklama

Související témata: