Hlavní obsah

Matič a Benteke předvedli strašlivé nástroje: smrtící kladivo a nůžky ostřejší než břitva

Londýn

Opět to byla přehlídka mimořádných střeleckých schopností všeho druhu. Do nabídky pěti nejhezčích gólů v pátém kole fotbalové Premier League se dostala elegantní trefa Carlese Gila z Aston Villy. Dráha letu míče po jeho kopu byla ohromující. Nicméně k vítězství jeho týmu to nestačilo. Když dával parádně na 2:0, nikdo netušil, jakou palbu spustí Leicester, který utkání dovedl k výhře 3:2.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters, Sport.cz

Benteke

Článek

Ale vydařené rozhodně jsou i další trefy. Theo Walcott z Arsenalu po skvělém pasu Mesuta Özila ustál souboj o míč a chladnokrevně poprvé v utkání překonával Jacka Butlanda v bráně Stoke City. Kanonýři vyhráli 2:0.

Ryan Mason z Tottenhamu za svoji trefu proti Sunderlandu zaplatil zraněním, ale vyplatilo se, že do souboje šel. Jeho gól přinesl Kohoutům první vítězství v sezóně

Těžký kalibr - opravdové fotbalové kladivo - nasadil Nemanja Matič z Chelsea. Tim Howard v bráně Evertonu se marně natahoval po bombě srbského záložníka. Trefa ovšem znamenala jen korekci na 1:2. Everton pak ještě přidal jeden gól a dovedl zápas k vítězství.

A podobný osud měly i nůžky ostřejší než břitva v podání liverpoolského Christiana Bentekeho. Podobně jako Matič i on snížil na 1:2, aby pak už jen přihlížel, kterak Anthony Martial trefou hned ve svém prvním zápase za United stvrdil jejich vítězství.

Který z pěti střelců v nabídce z 5. kola PL dal podle vás nejhezčí gól?
Theo Walcott (Arsenal)
3,6 %
Ryan Mason (Tottenham)
1,7 %
Carles Gil (Aston Villa)
3,7 %
Nemanja Matič (Chelsea)
9,1 %
Christian Benteke (Liverpool)
81,9 %
Celkem hlasovalo 2083 čtenářů.

Reklama

Související témata: