Hlavní obsah

Smělý náhradník Naismith. Přišel, na nic nekoukal, dal tři kusy a rozezlil Mourinha

Liverpool

Jeho působení mělo pro soupeře hrozivý dopad. V 9. minutě Steven Naismith z Evertonu nahradil zraněného Muhameda Bešiče a v zápase 5. kola fotbalové Premier League rozpoutal peklo pro Chelsea. Za necelých patnáct minut pobytu na hřišti se trefil dvakrát. Nemanja Matič sice ještě v prvním poločase korigoval, ale body z toho pro Blues nebyly. Tým Josého Mourinha dorazil Naismith v 82. minutě.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters, Sport.cz

Naismith

Článek

Nejprve ovšem smělý náhradník skóroval v 17. minutě hlavou po povedeném Gallowayově centru, o chvíli později přidal skotský reprezentant druhou trefu, když se prosadil přízemní střelou.

„Je to skvělý den. Něco takového nečekáte, když začínáte zápas na lavičce," říkal po boji Naismith, který se v sezóně zatím marně snaží dostat do základu Evertonu. „Snad jsem se teď chopil příležitosti dostatečně," obracel se na dálku na kouče Roberta Martíneze.

Naismith v Premier League zaznamenal celkem 18 zásahů, z toho šest do sítě Chelsea, která poprvé od května 2012 prohrála dva ligové zápasy za sebou.

„V každém zápase jde vše proti nám, stejně jako dnes. Máme převahu, dominujeme, oni vyrazí do protiútoku a dají gól. Neviním z toho hráče ani sebe. Jsou to nejhorší výsledky v mé kariéře, ale nejsem znepokojený," konstatoval kouč Chelsea José Mourinho, leč jeho projevy na lavičce i po zápase rozhodně nenaznačovaly, že by ho situace nechávala úplně v klidu...

Mourinho vypěnil

Dokonce se dostal do sporu s koučem domácího týmu Robertem Martínezem. Výčet sezónních nepříjemností narůstá. Po odchodu Petra Čecha se zranila brankářská jednička Thibaut Courtois. Atmosféře v klubu nepřidal spor s lékařským týmem v klubu a vypuzení doktorky Evy Carneirové z lavičky.

Porážka od Evertonu vše ještě umocnila. Martínez po ní rozdával rozhovory a Mourinho odmítal zahájit tiskovou konferenci bez něj, přestože k tomu byl vyzván. Počkal, až Martínez dorazí z mix zóny a ve chvíli, kdy začal hovořit k novinářům, mu skočil do řeči. „Roberto, příště mi řekni, abych mluvil před tebou, protože nás ještě čeká cesta domů," řekl mu.

Zaskočený Martínez odpověděl: „Ale tohle my přece neovlivníme. Já to neovlivním". Mourinho reagoval podrážděně: „Kur..!"

Skoro není divu. Mistrovská Chelsea je jen dva body od sestupového pásma. „Hodně lidí má radost vidět mě v takové situaci, ale můžu je ujistit, že Chelsea v příští sezóně druhou ligu hrát nebude," odsekl Mourinho.

Reklama

Související témata: