Hlavní obsah

Dohra za sexistické výrazy směrem k lékařce Evě! Mourinhovi hrozí dlouhý distanc

Londýn
Aktualizováno

Místem na tribuně či u televize možná bude muset vzít na nějaký čas zavděk kouč fotbalistů Chelsea José Mourinho. Jeho incident s nyní již bývalou týmovou lékařkou Evou Carneirovou v úvodu anglické ligy řeší Fotbalová asociace a portugalskému trenérovi hrozí distanc na pět utkání.

Foto: Ed Sykes, Reuters

José Mourinho

Článek

Carneirové se po události dostávalo mohutné podpory ze všech možných stran, dosud se ale zdálo, že jde čistě o vnitřní klubovou záležitost, která skončila tím, že lékařka už u A-týmu nepůsobí.

Ale vše je jinak. Mourinho při srpnovém zápase měl údajně směrem ke Carneirové použít hrubé a sexistické výrazy. Alespoň to uvádí Independent. A FA se tedy scénou vážně zabývá.

Mourinha Carneirová naštvala, když vyrazila na pokyn rozhodčího Michaela Olivera ošetřovat Edena Hazarda ve třetí minutě nastavení zápasu proti Swansea. Jeho tým v tu chvíli kvůli předešlému vyloučení brankáře Thibauta Courtoise musel hrát jen v devíti.

Za nadávky opačnému pohlaví trest až pět zápasů

"Když jste týmový lékař, musíte rozumět fotbalu a dění v zápasu. Můj lékařský tým mě nechal s osmi zdravými hráči na hřišti při protiútoku po standardce. Byli zbrklí a naivní," zlobil se Mourinho po zápase.

Na televizních záběrech, které jsou k dispozici, je vidět, jak od postranní čáry na Carneirovou a fyzioterapeuta Jona Fearna vztekle křičí. Po návratu k lavičce s Carneirovou vzrušeně debatoval. Výsledkem byly dalekosáhlé debaty o působení Carneirové a také její konec u mužstva.

Podle pravidel FA hráči a trenéři mohou být penalizováni za užití urážlivých slov nebo gest na tři zápasy. Jde-li o opačné pohlaví, je trest pětizápasový, Mourinho se tak může dočkat vyšší sazby. FA záležitost řeší, nehodlá ji zatím více komentovat.

Reklama