Hlavní obsah

Nový zážitek? Hlavní je vyhrát, vyráží Čech na Stamford Bridge ještě více potopit Chelsea

S Chelsea už se potkal při srpnovém boji o Community Shield ve Wembley, teď Petra Čecha čeká první výjezd na Stamford Bridge, kde léta hájil barvy Blues. V rámci šestého kola anglické ligy bude proti svému bývalému klubu hrát v sobotu od 13:45 h.

Foto: Alan Walter, Reuters

Brankář Arsenalu Petr Čech v zápase proti Stoke City.

Článek

"Nikdy jsem nehrál na Stamford Bridge za hosty, takže to pro mě bude nový zážitek. Vracím se na známé místo, ale nejdůležitější pro mě bude, abych vyhrál. O to jde," cituje Čecha Guardian.

Nový tým českého gólmana je na tom v tabulce výrazně než problémy deptaný soupeř, úřadující mistr. Ten získal z úvodních pěti kol pouhé čtyři body a je až sedmnáctý. Kanonýrům patří v tabulce čtvrté místo. Co víc? Český gólman v posledních třech ligových duelech neinkasoval. Na propadáku s Dinamem Záhřeb (1:2) v Lize mistrů se nepodílel. Kouč Arséne Wenger ho nechal před londýnským derby odpočívat. A v sobotu může ještě více v tabulce potopit Blues.

V jejich barvách v minulosti čtyřikrát vyhrál anglickou nejvyšší soutěž, jednou Champions League a také Evropskou ligu. Ale když ho Thibaut Courtois připravil o post jedničky, vydržel jen sezónu, sbalil se a šel o dům dál. Z paměti však bývalý klub jen těžko může vytěsnit.

"Svým způsobem je pěkné, že jsem tam strávil tolik času. Znám každý kout stadiónu, takže mě tam nemůže nic překvapit," uvedl dále třiatřicetiletý brankář, který Chelsea opustil po minulé sezóně po dlouhých jedenácti letech.

Konfrontaci s Chelsea zažil hned v prvním soutěžním utkání sezóny za Arsenal. Ve Wembley pomohl k vítězství 1:0 a zisku Community Shield.

Reklama

Související témata: