Hlavní obsah

Čech při návratu do Chelsea dvakrát inkasoval. Lídr Manchester City poprvé prohrál

Londýn
Aktualizováno

Nepovedený návrat na Stamford Bridge zažil český brankář Petr Čech, jehož Arsenal prohrál prestižní londýnské derby s Chelsea 0:2. Šlágr šestého kola Premier League výrazně ovlivnilo vyloučení hostujícího Gabriela Paulisty v nastavení prvního poločasu po potyčce s Diegem Costou. Kanonýři nakonec dohrávali o devíti, protože pod sprchy předčasně zamířil i Santi Cazorla. Poprvé v této ligové sezóně ztratil vedoucí Manchester City, který při domácí porážce od West Hamu 1:2 rovněž vůbec poprvé inkasoval. Kladiváři tak poskočili už na druhé místo.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Gólman Arsenalu Petr Čech v akci při utkání proti Chelsea.

Článek
Fotogalerie

Mistrovská Chelsea šla do bitvy o Londýn v nezáviděníhodné pozici, protože z předchozích pěti kol vybojovala jedinou výhru a s Arsenalem navíc v nedávném Community Shield prohrála. Podrážděný kouč José Mourinho v poslední době vypouštěl jeden pichlavý výrok za druhým, ale nakonec znovu potvrdil, že v lize s týmem Arséna Wengera neprohrává.

Zápas měl od začátku velmi slušné tempo, ale na velké šance byl první poločas poměrně chudý. Zřejmě klíčový moment celého utkání se odehrál v nastavení úvodního dějství, kdy forvard Chelsea Costa dokázal vyprovokovat Gabriela Paulistu, jenž oplácel kopancem, za což vyfasoval po druhé žluté červenou kartu.

Domácí, v jejichž základní sestavě chyběl John Terry, zužitkovali přesilovku hned po přestávce, když Fábregas načechral z přímého kopu před Čecha parádní centr a nehlídaný Terryho nástupce Kurt Zouma poslal hlavou Blues do vedení. Čech tak po třech ligových nulách poprvé inkasoval.

Chelsea po vstřeleném gólu měla proti oslabenému soupeři jasně navrch. Teoretické šance hostů držel svými zákroky Čech, jenž zlikvidoval mimo jiné tvrdou ránu Edena Hazarda. Stejný hráč však přidal v nastaveném čase po tečované střele pojišťovací druhý gól Blues. To už Arsenal hrál přes deset minut o devíti poté, co byl vyloučen Cazorla.

Gunners si tak po porážce v Lize mistrů v Záhřebu připsali druhou ligovou prohru.

I Hart přišel o neprůstřelnost

West Ham už dokázal zvítězit na půdě Arsenalu i Liverpoolu a tentokrát si vyšlápl na dosud suverénní Manchester City, který tak po úterní porážce v Lize mistrů musel na Etihad Stadium vstřebat další hořkou pilulku.

Podobně jako Petr Čech přišel o neprůstřelnou sérii i manchesterský Joe Hart, kterou po 572 minutách rázně utnul parádní trefou zdálky Moses. To běžela teprve šestá minuta utkání, po půlhodině hry zasadil domácím druhý úder Sakho.

Když v nastavení první půle snížila po střele zpoza šestnáctky premiérovým gólem v novém dresu posila z Wolfsburgu za 55 milionů liber De Bruyne, zdálo se že City našlápli k obratu. Kladiváři ale i přes místy drtivý tlak soupeře další cenný skalp nepustili.

Bez porážky zůstává Leicester, který dokázal už druhý týden po sobě bodovat, i když prohrával 0:2. Před týdnem proti Aston Ville utkání otočil, na stadiónu Stoke stačil alespoň vyrovnat na 2:2.

Stoke ještě nevyhrálo, stejně jako Newcastle, který překvapivě podlehl doma Watfordu 1:2. Bez výhry je i Sunderland, který také nestačil na nováčka a prohrál v Bournemouthu 0:2.

Anglická fotbalová liga - 6. kolo:
Chelsea - Arsenal 2:0 (53. Zouma, 90.+1 Hazard)
Aston Villa - West Bromwich 0:1 (39. Berahino)
Bournemouth - Sunderland 2:0 (4. Wilson, 9. Ritchie)
Newcastle - Watford 1:2 (62. Janmaat - 10. a 28. Ighalo)
Stoke - Leicester 2:2 (13. Krkic, 20. Walters - 51. Mahrez z pen., 69. Vardy)
Swansea - Everton 0:0
Manchester City - West Ham 1:2 (45.+2. De Bruyne - 6. Moses, 31. Sakho)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články