Hlavní obsah

Čech si spletl šatny, Wenger spílal sudímu. Zase jen fňukají, rýpal Mourinho

Londýn

Hodně emocí, dvě červené karty a také dva góly v síti Petra Čecha, který si při návratu na stadión Chelsea už coby opora Arsenalu k pobavení fanoušků spletl šatny. To vše nabídlo londýnské derby, v němž fotbalisté Arsenalu prohráli s Chelsea 0:2.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Brankář Petr Čech se vrátil na Stamford Bridge, v roli gólmana Arsenalu dvakrát inkasoval.

Článek
Fotogalerie

Čech strávil předchozí dekádu v týmu Chelsea a v sobotu na Stamford Bridge zamířil poprvé v roli gólmana Arsenalu. Natěšené příznivce rozesmál, když z autobusu omylem ihned zamířil do šatny Blues, tu správnou trefil až na druhý pokus.

Pak už ale Kanonýrům moc do smíchu nebylo. Zápas hrubě ovlivnilo vyloučení Gabriela Paulisty, který se nechal v nastavení první půle vyprovokovat k odvetě od Diega Costy. Ten však vyvázl jen se žlutou kartou, což nemohl kouč hostů Arsene Wenger přenést přes srdce.

„Cítíme velkou nespravedlnost. Diego Costa měl podle mě dostat jednoznačně červenou. On tohle dělá v každém zápase, ale vždy z toho vyvázne kvůli slabosti rozhodčího. Costa měl být přitom dvakrát vyloučený, když schválně udeřil Koscielnyho do obličeje," zlobil se Wenger.

Mourinho: Costa byl fantastický

Jeho protějšek Jose Mourinho, jenž byl po špatném začátku sezóny pod palbou kritiky, byl po vítězství nad velkým rivalem pochopitelně ve svém živlu a provokatéra ve svém týmu pochválil. „Podle mě to byl od Costy fantastický výkon. Hrál přesně tak, jak se v těchto zápasech má. Je rychlý, agresivní a má i další kvality," liboval si Mourinho, jenž v lize s Wengerem ještě nikdy neprohrál.

A Francouzovy stížnosti okomentoval kouč Chelsea svým typickým způsobem. O žádném kontroverzním momentu podle něj nemůže být ani řeč.

„Jaká kontroverze? Podle mě tam žádná nebyla. Zápas má mnoho aspektů technických, taktických, emočních a fyzických. Normálně pak lepší tým vyhraje. A my jsme vůbec nejlepší tým. Jasně jsme dominovali a hru kontrolovali. Ale nebuďme pokrytečtí, nemůžeme popřít, že v přesile se hraje lépe," rozpovídal se Mou.

„Proti Arsenalu jsem hrál patnáct šestnáct zápasů a snad jen jednou nefňukali. Možná to bylo proto, že vyhráli (v Community Shield 1:0). Už jsem hrál derby ve Španělsku, Portugalsku, Anglii a Itálii a pořád říkám to samé. Musíte mít emocionální kontrolu," rýpl si do svého kolegy portugalský stratég.

Reklama

Související témata: