Hlavní obsah

Martial znovu řádil! Dvěma góly řídil obrat Manchesteru United. Liverpool ztratil

Londýn
Aktualizováno

Nákup devatenáctiletého forvarda Anthonyho Martiala se zatím zdá být pro Manchester United trefou do černého. Po hvězdném debutu z minulého týdne tentokrát dvěma góly řídil obrat na hřišti Southamptonu, kde United vyhráli 3:2 a na vedoucího městského rivala City už z druhého místa ztrácejí jen dva body. Vítězství se naopak znovu nedočkal Liverpool, který remizoval s Norwichem 1:1.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Fotbalista Manchesteru United Anthony Martial dává gól proti Southamptonu.

Článek
Fotogalerie

Manchester United se vzpamatovával z nečekané porážky v Eindhovenu v Lize mistrů, kde navíc utrpěl ošklivou zlomeninu Luke Shaw. A svěřenci kouče Van Gaala nezačali dobře ani v Southamptonu, kde už po necelé čtvrthodině prohrávali po brance z dorážky Pellého.

Pak ale přišly chvíle Martiala, jenž dvěma góly poslal hosty do vedení, které ještě navýšil Mata. Pellé však svým druhým gólem v samotném závěru snížil a koncovku ještě pořádně zdramatizoval.

Liverpool, jemuž kvůli zlomenině nohy bude další dva měsíce chybět kapitán Henderson, už čtyři zápasy čeká v lize na výhru. Přitom doma proti Norwichi si vedl dlouho dobře, po přestávce poslal domácí do vedení střídající Ings. Jenže po hodině hry srovnal kapitán hostů Martin a Reds i přes několik šancí už vítězství na svoji stranu nestrhli. Brankář Ruddy vychytal další příležitosti Coutinha či Ingse.

Tottenham vyhrál podruhé v řadě

Fotbalisté Tottenhamu si připsali druhé vítězství za sebou, na svém stadiónu porazili Crystal Palace 1:0. O jediný gól v utkání se postaral ve druhé půli hry Son Heung-min.

Crystal Palace už v této sezóně dokázal zaskočit Chelsea a pořádně potrápil v posledním kole i Manchester City. Na White Hart Lane měli sice převahu domácí, ale dlouho se nedokázali prosadit. Naopak těsně před koncem první půle mohli inkasovat, Cabaye ale trefil jen tyč, která Tottenham zachránila i po změně stran.

Skvělý brankář hostů McCarthy kapituloval až dvacet minut před koncem, kdy jej po rychlé akci překonal parádními jesličkami Son Heung-min, jemuž krátce předtím sudí gól neuznali.

Reklama

Související témata: