Hlavní obsah

Tenhle zelenáč zastínil všechny hvězdy! Anglii oslnil devatenáctiletý bažant Martial

Vypadá to, že manažer fotbalistů Manchester United Louis van Gaal měl v poslední den přestupového období šťastnou ruku. Nová akvizice Anthony Martial se Rudým ďáblům nesmírně vyplácí, ve třech utkáních totiž zaznamenal tři góly. Devatenáctiletý francouzský „zelenáč“ se po zásluze stal Hráčem 6. kola Premier League.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Ilustrační fotografie.

Článek

Ještě před příchodem na Old Trafford Martiala srovnávali se slavnějším krajanem Thierrym Henrym, po úspěšném začátku nového angažmá jej však komentátoři BBC raději přirovnávají k někdejšímu ostrostřelci Ruudu van Nistelrooijovi... Buď jak buď, z mladého útočníka jde strach.

Naposledy se o tom přesvědčila defenzíva Southamptonu. Martial dvakrát skóroval, přičemž hlavně první trefa stála za to. Po přihrávce Maty si ještě povodil jednoho z beků Saints a pohodlně skóroval. Poté využil chyby beka Jošidy a přidal druhý zásah. Rudí ďáblové nakonec zvítězili v Southamptonu 3:2 a v tabulce už jsou druzí za rivalem Manchesterem City.

„Vede si skvěle - tři zápasy v řadě a tři góly. Je mu teprve 19 let, takže od něj nemůžeme čekat konzistentní výkonnost. Ale to mě v tuhle chvíli netrápí - důležité je, že se velmi rychle adaptoval do našeho systému, protože ne každý hráč to dokáže. A střílí góly, což je u útočníka nejdůležitější. Má obrovský talent a myslím, že se bude neustále zlepšovat," řekl kouč United Louis van Gaal.

Další příležitost ukázat své kvality Martial dostane buď ve středečním utkání Ligového poháru proti Ipswichi, nebo v sobotním duelu Premier League proti poslednímu Sunderlandu.

Reklama

Související témata: