Hlavní obsah

Tolik rivality, arogance, přehlížení... A Mourinho se znovu navážel do rivala

Londýn

Nemají se rádi, ruku si před sobotním šlágrem 6. kola Premier League sotva podali, přesto kouč fotbalistů Chelsea José Mourinho přilil olej do ohně. „Chtěl bych každého borce z Arsenalu,“ rýpl si portugalský trenér do svého soka Arséna Wengera.

Foto: John Sibley, Reuters

Manažer Chelsea José Mourinho (vpravo) a Arséne Wenger z Arsenalu si před vzájemným soubojem sotva podali ruku.

Článek

Dělali, že se snad ani nevidí. Když si oba zkušení trenéři před sobotním duelem podávali ruku, bylo vidět, jak moc se navzájem nenávidí, jak rádi by se snad ani nepotkali.

Arsenal nevyhrál anglickou ligu již jedenáct let, Wenger proti Mourinhem vedené Chelsea vyhrál jediný z 15 vzájemných zápasů. Kanonýrům se nedařilo ani na Stamford Bridge, kde prohráli 0:2. Zápas přitom hrubě ovlivnilo vyloučení Gabriela Paulisty po provokacích domácího útočníka Diega Costy.

Oboustranná přestřelka mezi Wengerem a Mourinhem k výkonu sudího Mika Deana však Portugalci nestačila. List Daily Mail cituje, jak ironicky Special One obrátil svou pozornost na kvalitu Gunners. „Myslím, že Arsenal má na to být šampiónem ligy. Ano, každou sezónu mám takový pocit," ušklíbl se Mourinho.

„Nechápu, proč jsou takovou dobu bez titulu. Líbí se mi každý hráč Gunners. Kdyby byl některý z nich volný, okamžitě bych ho podepsal. Mám rád všechny fotbalisty Arsenalu," provokoval Portugalec.

Reklama

Související témata: