Hlavní obsah

Vyslali jsme vzkaz, že chceme bojovat o titul, naznačil Van Gaal, že éra Rudých ďáblů je zase blíž

Manchester/Praha

Poslali echo celé fotbalové Anglii. Vyhráli na horké půdě Southamptonu, takže Premier League dostala od Manchesteru United jasný vztah - jsme zase tady a letos budeme bojovat o titul. Ani nizozemský trenérský diktátor Van Gaal se po vítězství spokojeností netajil a přiznal, že ambice jeho mužstva jsou mnohem vyšší než v první sezóně, kdy s ním skončil čtvrtý. „Opravdu jsme touto výhrou prohlásili, že budeme bojovat o titul,“ vzkázal příznivcům Rudých ďáblů.

Foto: John Sibley, Reuters

Trenér Manchesteru United Louis van Gaal.

Článek

Důležitou partii tentokrát Manchester United zvládl a dovedl ji do vítězného konce. A právě to Van Gaala potěšilo a dalo mu chuť dokázat ještě víc než prvním rokem angažmá na Old Trafford.

„Fantastický výsledek, kterého jsme v Southamptonu dosáhli," liboval si poté, co dvě trefy Martiala a gól Maty otočily průběh střetnutí na St. Mary´s Stadium a jeho svěřenci dovedli zápas do vítězného konce. Na rozdíl od předchozích utkání se Swansea a PSV Eindhoven, v nichž sice vedli, ale po změně stran slibně rozehrané partie ztratili a prohráli.

Zlepšujeme se

„Poprvé jsme průběh střetnutí dobře kontrolovali a nepřipustili obrat. Hlavně v poslední půlhodině to bylo markantní," chválil čtyřiašedesátiletý trenér svůj tým.

Ve zmiňovaných zápasech se Swansea v Premier League a Einhovenem v Lize mistrů šel Manchester United pokaždé do vedení, ale po změně stran o něj přišel a prohrál shodně 1:2. „A to jsme to měli v Southamptonu mimořádně těžké, protože v závěrečné čtvrthodině se na hráčích zákonitě projevila únava ze střetnutí s Eindhovenem."

Po šesti odehraných kolech se dostal Manchester United v tabulce Premier League na druhou příčku, přičemž na městského konkurenta City ztrácí jen dva body. Po dvou předchozích sezónách naplněných tápáním a malátným rozjezdem slibné vykročení.

„Zlepšujeme se a budeme se zlepšovat dál, to tvrdím celou dobu, co jsem v klubu. Jsme sice pořád v přechodné fázi, kdy se mužstvo tvoří a nabírá dech a zkušenosti, takže nemůžete očekávat, že titul přijde hned nyní. Pokud se nám ale příležitost nabídne a my k němu budeme blízko, lapíme ho," ujistil Van Gaal fanoušky, že nová slavná éra Manchesteru United se blíží.

Reklama

Související témata: