Hlavní obsah

Co je s kanonýry v Premier League? Costa, Rooney, Kane či Agüero jsou neškodní!

Co se děje s vyhlášenými fotbalovými kanonýry v anglické Premier League? Hvězdná šestice Sergio Agüero, Harry Kane, Diego Costa, Alexis Sánchez, Eden Hazard a Wayne Rooney nastřílela v minulé ligové sezóně dohromady 109 gólů, ale v tomto ročníku míče z kopaček elitních snajprů brankové sítě zatím nenapínají.

Foto: Carl Recine, Reuters

Wayne Rooney se v této sezóně radoval z gólu jen na evropské scéně.

Článek

V Premier Leagu už je odehráno šest kol a zmíněný sextet dohromady nastřílel jen tři góly, a to ještě Hazardova trefa mohla být klidně uznána jako vlastní gól Caluma Chamberse.

Útočníci Kane (Tottenham), Agüero (Manchester City) a Costa (Chelsea) se v minulé ligové sezóně dostali jako jediní tři na metu dvaceti a více gólů. A i Sánchez (Arsenal), Hazard (Chelsea) a Rooney (Manchaster United) dokázali střílet důležité branky.

V nové sezóně je ale vše jinak. Rooney má v lize na svém kontě sedm střel a žádný gól. Agüero vyslal patnáct střel a jen jedna skončila gólem. Kane zase čeká na gól už 514 minut.

Jsou unavení?

U mladého anglického forvarda se slabší forma přičítá únavě po dlouhé loňské sezóně prodloužené o ME do 21 let v České republice. Sánchez a Agüero zase reprezentovali na jihoamerickém šampionátu.

Roli však může hrát i faktor jisté okoukanosti a lepší čitelnosti. V minulé sezóně byli hned čtyři z pěti nejlepších kanonýrů v lize nováčky - Kane (s výjimkou 11 zápasů v dřívějších letech), Costa, Sánchez a Charlie Austin. Jen Agüero nováčkem nebyl.

Zkrátka v anglické nejvyšší soutěži je zřejmě pro útočníka výhodné být nováčkem, jehož nemají obránci a trenérští stratégové tolik nastudovaného.

V nové sezóně se střelecky daří především hráčům z méně ambiciózních mužstev spoléhajících především na rychlé protiútoky. Nejlepšími střelci zatím jsou Riyad Mahrez (5 gólů, Leicester), Callum Wilson (4, Bournemouth), Bafétimbi Gomis (4, Swansea), Odion Ighalo (4, Watford), Graziano Pellé (4, Southampton) a Jamie Vardy (4, Leicester).

Která z trápících se hvězd bude mít na konci sezóny nejvíce vstřelených gólů?
Sergio Agüero
41,7 %
Diego Costa
8 %
Eden Hazard
9,8 %
Harry Kane
3,9 %
Wayne Rooney
21,8 %
Alexis Sánchez
14,8 %
Celkem hlasovalo 5726 čtenářů.

Reklama

Související témata: