Hlavní obsah

Lékařka Carneirová po sexistických urážkách od Mourinha v Chelsea končí

Londýn
Aktualizováno

Šest týdnů po incidentu s trenérem Chelsea Josém Mourinhem se rozhodla lékařka Eva Carneirová, že na Stamford Bridge skončí. Celá záležitost odchodem doktorky z klubu ale nekončí, vše vyšetřuje anglická Fotbalová asociace a portugalskému trenérovi hrozí až pětizápasový distanc.

Foto: Profimedia.cz

Lékařka Eva Carneirová v Chelsea končí.

Článek

Charizmatický kouč vypěnil v úvodním kole Premier League, když v závěru zápasu se Swansea (2:2) vběhli lékaři na trávník, aby ošetřili Edena Hazarda. Po návratu pak od Mourinha schytali vodopád výčitek. Podle některých britských médií měl prý Carneirovou počastovat nadávkou „dcero děvky". Právě pro tento výraz FA záležitost vyšetřuje.

„Když jste týmový lékař, musíte rozumět fotbalu a dění v zápasu. Můj lékařský tým mě nechal s osmi zdravými hráči na hřišti," vysvětloval Mourinho své rozčílení. Blues v té době hráli již bez vyloučeného brankáře Courtoise.

Krátce nato musela Carneirová opustit první tým a nyní, šest týdnů po celém incidentu, se rozhodla, že v klubu sama skončí. „Eva byla jednou z velmi malého počtu žen ve vrcholovém fotbalu. Byla respektovanou doktorkou s profesionálním přístupem ve velmi náročných podmínkách. Její dovednosti vychvalovali jak její kolegové, tak klub i jeho vedení," litovala odstoupení Heather Rabbattsová, jediná žena ve vedení FA.

Reklama

Související témata: