Hlavní obsah

Tottenham - Arsenal 1:2Arsenal bez Čecha uspěl v pohárovém derby na hřišti Tottenhamu

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Arsenalu zvítězili v třetím kole Ligového poháru na hřišti Tottenhamu 2:1. Dvěma brankami rozhodl o výhře Kanonýrů Mathieu Flamini. V brance vítězného celku dostal před Petrem Čechem přednost Kolumbijec David Ospina. Chelsea zvládla duel na půdě třetiligového Walsallu poměrem 4:1. Roli favorita splnil také Manchester United, který porazil Ipswich 3:0, zato Liverpool postoupil přes Carlisle ze čtvrté ligy až po penaltách.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Mathieu Flamini z Arsenalu se dvěma góly postaral o vyřazení Tottenhamu v pohárovém derby.

Článek

Za Arsenal poprvé v sezóně nastoupil záložník Flamini a stal se hlavní postavou londýnského derby. V 27. minutě vyslal Oxlade-Chamberlain dalekonosnou střelu, kterou gólman Vorm vyrazil pouze před sebe a na dorážku francouzského středopolaře už zareagovat nestihl.

Vyrovnání Tottenhamu v 56. minutě daroval obránce Kanonýrů Chambers, který si do vlastní brány srazil Chadliho centr. O chvíli později mohl dokonat obrat nůžkami Kane, jeho pokus ale odrazil na brankové čáře stojící bek Arsenalu Gibbs. V 78. minutě tak rozhodující trefu zaznamenal opět Flamini, na jehož tvrdou střelu k tyči gólman Vorm nedosáhl.

Chelsea vedla po 41 minutách na hřišti Walsallu po trefách Ramirese a Rémyho 2:0, v nastavení prvního dějství ale vstřelil kontaktní branku domácí stoper O'Connor. Svěřenci trenéra Josého Mourinha ale drama nepřipustili, v druhém poločase se za Blues prosadili Kenedy Nunes a Pedro. Obránce John Terry tak oslavil 650. start za Chelsea jednoznačným vítězstvím.

Wayne Rooney se v Ligovém poháru prosadil poprvé od roku 2010 a díky němu vedl Manchester United od 23. minuty duelu s druholigovým Ipswichem. Po změně stran pojistili výhru Rudých ďáblů Pereira a letní posila Martial.

Reklama

Související témata: