Hlavní obsah

To je trapas. Tottenham vítal nejlepšího hokejistu všech dob, Gretzkému ale popletl jméno

Fotbalový Tottenham Hotspur prožil ve středu opravdu nepovedený večer. Kromě porážky od nenáviděného rivala Arsenalu v Ligovém poháru a škodám na stadiónu White Hart Lane si činovníci Kohoutů uřízli ostudu při poctě nejlepšímu hokejistovi všech dob.

Foto: Sport.cz

Bývalý fotbalista Tottenhamu Ledley King (vpravo) předává dres Waynu Gretzkému

Článek

Tottenham, který doma podlehl v derby Arsenalu 1:2, si na zápas pozval vzácného hosta. V hledišti svého stadiónu přivítali největší hokejovou legendu všech dob Wayna Gretzkého. Bývalý kapitán londýnského týmu Ledley King slavnostně předal před zápasem kanadskému velikánovi dres Tottenhamu s proslulým číslem 99.

Až potud vše v pořádku, jenže jmenovka na dresu „Gretsky" se opravdu nepovedla. V Anglii si špatně napsaného jména „The Great One" možná ani mnoho lidí nevšimlo, ale v hokejově zasvěcenějších zemích, a v Kanadě obzvlášť, to můžou mnozí považovat za svatokrádež.

Klub se také záhy kál. „Naše upřímné omluvy Gretzkému za chybu na dresu. Nový už je na cestě," napsal klub na svém twitterovém účtu.

Kanadská legenda si ale z incidentu alespoň navenek nic moc nedělala. „V pohodě. Tohle se stává," zareagoval Gretzky.

Aby toho pro Tottenham nebylo málo, někteří fanoušci Arsenalu byli tak nadšení z vítězství, že si euforii vybíjeli vandalstvím na stadiónu White Hart Lane.

Reklama