Hlavní obsah

Liverpool blízko ostudě. 47 střel a jediný gól, potupu v poháru odvrátil náhradní gólman

Liverpool

Útlum fotbalistů slavného Liverpoolu zatím zdaleka nekončí. V lize Reds nevyhráli čtyřikrát za sebou a propadli se na třinácté místo, ale po středečním večeru mohlo být ještě mnohem hůř. V Ligovém poháru byli jen krůček od pořádné ostudy.

Foto: Phil Noble, Reuters

Liverpoolský Danny Ings při utkání s Carlisle United.

Článek

Na svém Anfield Road vyřadili čtvrtiligový Carlisle United až po velmi dramatickém penaltovém rozstřelu, když za 120 minut jen remizovali 1:1. I přes postup tak hněv vůči manažerovi Brendanu Rodgersovi zase o něco zesílil.

Přitom na hřiště poslal proti outsiderovi základní jedenáctku v celkové hodnotě přesahující 130 miliónů liber (cca 5 miliard korun) včetně třetího nejdražšího hráče v historii klubu Roberta Firminha, jenž se už v první půli zranil.

Trefil se jen Ings

Hrdinou domácích se stal ale nakonec rezervní gólman Adam Bogdan, jenž v rozstřelu hned třikrát nepustil míč za svá záda a odčinil tak penaltové selhání svých spoluhráčů Lallany a Coutinha.

Liverpool proti houževnatému soupeři za 120 minut hry vytěžil ze své převahy naprosté minimum. Ze 47 střel se ujal pouze pokus Dannyho Ingse, jenž také později proměnil penaltu v rozstřelu a v poli byl nejlepším hráčem domácích.

Alespoň jemu tak může kouč Rodgers děkovat, že nemusel podstoupit potupu, jakou prošel s týmem před pěti roky ve stejné fázi soutěže Roy Hodgson po vyřazení od rovněž čtvrtiligového Northamptonu Town.

„S výsledkem jsme spokojeni. V kabině si všichni pořádně oddechli, hráči jsou extrémně šťastní, že to nakonec takhle dopadlo," přiznal kouč Liverpoolu Gary McAllister, jenž dorazil na tiskovou konferenci místo Rodgerse.

„Pro nás to nakonec byl povedený večer, jsme v dalším kole poháru. Ale přáli bychom si předvést lepší výkon. Chtěli bychom se dostat do stejného rytmu, jaký jsme měli dřív. Ale určitě se to zlepší. Na trénincích tvrdě makáme. V tom nepolevíme a budeme se snažit podávat lepší výkony a vyhrávat zápasy," dodal McAllister.

Reklama

Související témata: