Hlavní obsah

Leicester - Arsenal 2:5Sánchez hattrickem sestřelil Leicester! Ten poprvé prohrál

Aktualizováno

Fotbalisté Arsenalu s brankářem Petrem Čechem deklasovali v 7. kole anglické Premier League domácí Leicester 5:2 a velký podíl na vysoké výhře měl chilský útočník Alexis Sánchez, který vstřelil tři branky. Londýnský celek se díky vítězství vyhoupl na čtvrté místo tabulky a o bod předskočil dnešního soupeře, jenž až v konfrontaci se svěřenci trenéra Wengera poznal hořkost porážky.

Foto: Craig Brough, Reuters

Útočník Arsenalu Alexis Sánchez slaví gól na hřišti Leicesteru v zápase 7. kola Premier League.

Článek
Fotogalerie

Na King Power stadiónu začali lépe domácí Lišky a po rychlém protiútoku ve 13. minutě překonal českého gólmana Vardy. Osmadvacetiletý útočník se prosadil ve čtvrtém utkání v řadě a během první půle mohl přidat i další trefy, kterým však zabránil povedenými zákroky Čech.

K obratu ve skóre zavelel v 18. minutě Walcott, jenž chytře zpracoval pas Cazorly a přesnou střelou rozvlnil síť za zády Smeichela. Do poločasu se ještě trefil Sánchez a dočkal se premiérového gólu v sezóně. Chilský reprezentant, který byl před sedmým kolem nejčastěji střílející hráč Premier League, přidal v druhém poločase další dvě branky a zkompletoval svůj první hattrick v anglické lize. Kanonýři drží neporazitelnost s Leicestrem od listopadu 1994.

Anglická fotbalová liga - 7. kolo:
Leicester - Arsenal 2:5 (13. a 89. Vardy - 33., 57. a 81. Sánchez, 18. Walcott, 90.+3 Giroud).

Reklama