Hlavní obsah

Mourinho získal jen bod, přesto si rýpl do soupeře: Takové týmy nic nevyhrají

Pro kouče Josého Mourinha jako by byl St James' Park začarovaný. Na stadiónu Newcastlu nevyhrál už pošesté. Tentokrát však mohl být spokojen alespoň s tím, že jeho Chelsea dotáhla nepříznivě se vyvíjející mač k remíze. „Mám extrémní pocity. Pozitivní i negativní,“ uvedl po utkání portugalský stratég. A jak je jeho zvykem, neopomněl ani zkritizovat svého soupeře. „Jedním z důvodů, proč Newcastle není na dobrých pozicích, je mentalita týmu. Oni si vyberou, že se budou potit jen v některých zápasech a v ostatních nikoli. Takové typy týmů nic nevyhrají,“ neodpustil si Mourinho.

Foto: Lee Smith, Reuters

José Mouirinho diskutuje se čtvrtým rozhodčím Andre Marrinerem.

Článek
Fotogalerie

Jeho parta přitom v této sezóně nezískává o mnoho lepší výsledky. Modří měli po šesti kolech jen sedm bodů a souboj s Newcastlem tuto bilanci vylepšil jen o bod. A to přitom nechybělo mnoho a Mourinhovi svěřenci dokonce mohli odejít s prázdnou, protože po hodině hry už prohrávali o dvě branky.

Mourinhovy zápasy na hřišti Newcastlu
květen 2005Newcastle - Chelsea1:1
květen 2006Newcastle - Chelsea1:0
duben 2007Newcastle - Chelsea0:0
listopad 2013Newcastle - Chelsea2:0
prosinec 2014Newcastle - Chelsea1:1
září 2015Newcastle - Chelsea2:2
zdroj: Daily Mail

Manažer „Blues" reagoval povedenými střídáními, když poslal do hry nejprve Williana s Falcaem a později nasadil i Ramirese.

Právě posledně jmenovaný nechytatelnou dělovkou v 79. minutě snížil. A čtyři minuty před koncem bylo vyrovnáno, když Willian zahrával přímý kop z levé strany a před bránou se ještě snažil tečovat Ramires. Ten sice na míč nedosáhl, ale aspoň ztížil situaci brankáři Krulovi, který tak inkasoval.

Krátce nato mohli hosté dokonce otočit ve svůj prospěch. Willian opět zahrával přímý kop, Ramires tentokrát dokázal míč líznout hlavou, jenže Tim Krul povedeným zákrokem udržel nerozhodný stav.

„Tým byl mnohem lepší díky Ramiresovi s Willianem. Ne kvůli tomu, že dali góly, ale protože oba zvedli úroveň mužstva," pochválil Mourinho hrdiny zápasu. Naopak ostatní svěřenci jej zklamali. „Je nemožné, aby tým byl týmem, když je v něm tolik špatných individuálních výkonů," hodnotil trenér londýnského klubu.

Reklama

Související témata: