Hlavní obsah

Ustojí Rodgers velký tlak? Hráči stojí za trenérem, tvrdí záložník Liverpoolu Lucas

Zůstane Brendan Rodgers nadále ve funkci manažera týmu FC Liverpool i přes rozpačité výkony z úvodu sezóny? Po sobotní ligové výhře nad fotbalisty Aston Villy (3:2) se zdá, že zatím ano, nicméně tlak na jeho odvolání sílí. Podle spekulací by Reds mohl převzít Němec Jürgen Klopp, hráči však za dvaačtyřicetiletým severoirským koučem stojí. Alespoň podle vyjádření brazilského záložníka Lucase Leivy.

Foto: Carl Recine, Reuters

Spokojený trenér Liverpoolu Brendan Rodgers po vítězství nad Aston Villou.

Článek
Fotogalerie

Rodgers prožívá na Anfieldu těžké časy. Jeho svěřencům se start do sezóny příliš nevydařil a mezi fanoušky roste napětí. Začátek byl přitom slibný. Jenže po dvou hubených výhrách ve Stoke a s Bournemouthem Reds čtyřikrát v řadě v Premier League nezvítězili, navíc v týdnu odvrátili na domovském stánku potupu v Ligovém poháru. Čtvrtiligový Carlisle United vyřadili až po velmi dramatickém penaltovém rozstřelu, když po devadesáti minutách i následném prodloužení skončil duel 1:1.

„Pro nás to byl nakonec povedený večer, jsme v dalším kole poháru. Ale přáli bychom si předvést lepší výkon. Chtěli bychom se dostat do stejného rytmu, jaký jsme měli dřív. Ale určitě se to zlepší. Na trénincích tvrdě makáme. V tom nepolevíme a budeme se snažit podávat lepší výkony a vyhrávat zápasy," řekl po středečním zápase asistent kouče Gary McAllister, jenž přišel na tiskovou konferenci místo Rodgerse.

Jenže příznivce jeho komentář příliš neobměkčil. Nadále trvali na tom, aby mužstvo převzal úspěšný Klopp a na twitteru dokonce nabádali další fandy, aby na sobotní střetnutí s Villans dorazili v přestrojení právě za bývalého kouče Dortmundu.

Rodgers věří v úspěšnou sezónu

Ačkoliv Rodgers čelí kritice, od hráčů Reds má podporu. Vítězstvím nad Aston Villou 3:2, k níž přispěl dvěma zásahy Daniel Sturridge, a posunem na osmé místo tabulky alespoň na chvíli napětí utlumili. "Chtěli jsme vyhrát pro trenéra," prohlásil po zápase středopolař Lucas Leiva. "Víme, že na trenéra je tlak, hráči však za ním stojí. Chtěli jsme dnes hrát tak, jak on chce, abychom se v zápasech prezentovali a myslím si, že se nám to podařilo," řekl Brazilec pro Sky Sports.

Sám Rodgers rezignaci nechystá. "Někteří lidé mě tu nechtějí, ale my jsme vždycky dokázali držet pohromadě. Mužstvo je bojovné a s návratem marodů do sestavy můžeme mít skvělou sezónu," řekl kouč Reds.

Reklama

Související témata: