Hlavní obsah

Hattrick v Serii A, La Lize a teď i v Premier League. Sánchez dosáhl na zajímavý primát

Londýn/Praha

Skvělý počin. Však byli také fanoušci Arsenalu u vytržení, když začal jejich chilský legionář Alexis Sánchez na trávníku dosud neporaženého Leicesteru v sedmém kole Premier League řádit. Prvním gólem je zvedl ze sedadel, neboť otáčel skóre. Druhým, jímž vedení Gunners jistil, je přivedl do extáze. A když devět minut před koncem završil třetí trefou hattrick, stal se tou největší hvězdou. Zápasu, kola a vlastně i Premier League, protože on byl prvním, kdo nasázel hattrick v nejprestižnějších ligových soutěžích světa - Serii A, La Lize a Premier League.

Foto: Craig Brough, Reuters

Útočník Arsenalu Alexis Sánchez slaví gól na hřišti Leicesteru v zápase 7. kola Premier League.

Článek

Nikdo nic podobného ještě nesvedl. A to zmiňovanými soutěžemi prošli nějací plejeři! Šestadvacetiletému Chilanovi už nikdo nikdy nevezme, že byl a zůstane první, kdo nastřílel hattrick v nejsledovanějších a neprestižnějších ligách. V Itálii, Španělsku a teď i v Anglii.

Když si ho italské Udine vyhlédlo za mořem, mělo o něm skvělé reference. Z argentinského River Plate, stejně jako z chilského Coco Colo, kde na sebe začal upozorňovat jako střelec. I v Sérii A se prosadil, neboť během tříletého angažmá dal 31 branek. Hattrick, kterým v roce 2011 přispěl k vítězství 7:0 nad Palermem, do tohoto výčtu zapadá.

V Barceloně, která ho v létě roku 2011 koupila za 23 miliónů liber, si nasadil laťku ještě výš. Tři sezóny a 38 gólů. A samo sebou zase hattrick, jímž se zaskvěl v lednu 2014 v duelu s Elche, v němž jeho tým nakonec vyhrál 4:0.

Teď má na kontě další. A v Premier League k tomu, neboť přispěl k demolici Leicesteru.

Přitom se v letošní sezóně rozbíhal pomalu a hodně ztěžka. V osmi soutěžních zápasech v řadě se nedokázal střelecky prosadit.

„Je na něm patrné, že se na něm podepsal náročný program Copa América, kde dopomohl reprezentaci své země k vítězství," omlouval ho trenér Arséne Wenger a dával mu důvěru dál.

„Kvalitním útočníkem je navzdory tomu, že nedává góly. Úžasné, jak pracuje pro mužstvo, s hattrickem teď jeho chvíle určitě přijdou," chválil chilského spoluhráče Theo Walcott po skvostném výkonu, který Sánchez proti Leicesteru předvedl.

V první sezóně, kdy se na Ostrovech objevil, nastřílel v dresu Arsenalu 16 gólů. V letošní má po sedmi kolech na kontě tři. Díky hattricku, jímž se zapsal do historie, neboť on byl a zůstane prvním, kdo ho nasázel ve třech nejprestižnějších ligách.

Reklama

Související témata: