Hlavní obsah

Vypelichaného holuba v Anglii zachránili. Kdo ale spasí jízlivého Mourinha...?

Londýn

Fotbal je především legrace a zábava. Výběr vtipných a bizarních scének ze 7. kola anglické Premier League to jen potvrzuje. Maskoti v akci, diváci sledující zápasy zadarmo ze stráně poblíž hřiště nebo přímo v hledišti třeba s parukami obarvenými do klubových barev. V hlavní roli ale samozřejmě zůstávají aktéři na hrací ploše, fotbalisté a trenéři.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters, Sport.cz

Manuel Pellegrini

Článek

Zachraňte holuba! Duel West Hamu s Norwichem (2:2) musel být na chvíli přerušen, aby proběhla dobročinná akce. Přitom žádný frajer tenhle opeřenec nebyl. Vyděšený a vypelichaný, jako by ho počochnil rozzuřený kocour.

Do hlavní role se však holub přesto obsadil, když přistál na trávníku. Jonny Howson z Norwiche si pak u ochránců zvířat a ptáků zvláště šplhnul. Opeřence ohleduplně polapil do dlaní a donesl až za reklamní panely mimo hřiště, kde vyděšený pták mohl přece jen s větším klidem rozjímat, co se to vlastně děje.

Holub tedy přežil, ale kdo spasí Josého Mourinha, jehož trenérské kouzlo během pár týdnů nové sezóny také značně vypelichalo...!? Kamery zachytily, jak se kouč Chelsea na lavičce chechtá. Vzhledem k tomu, že obhájce titulu ztratil remízou 2:2 v Newcastlu další body, šlo o další jízlivost rozčarovaného Portugalce.

Zlé jazyky tvrdí, že kdyby Chelsea nedala Mourinhovi v létě novou čtyřletou smlouvu, už by se Special One ze Stamford Bridge nejspíš poroučel...

Reklama

Související témata: