Hlavní obsah

Štěstí nám jen vynahradilo předchozí smůlu, tvrdí kouč Citizens Pellegrini

Moenchengladbach/Praha

Měli štěstí, to nepopíral. Pro Pellegriniho a jeho Citizens však bylo podstatné, že druhý duel ve své skupině fotbalové Ligy mistrů zvládli a z Německa si za výhru 2:1 tři body odvezli. Na úspěch v Champions League už čekají arabští majitelé Manchesteru City příliš dlouho, než aby překousli další nezdar. A k tomu by se zřejmě schylovalo, kdyby jejich tým duel v Mönchengladbachu neotočil. „Byl to nás nejhorší zápas v této sezóně, protože jsme hráli dobře jen v poslední půlhodině,“ přiznával belgický legionář Kevin De Bruyne, jenž ještě na jaře působil v bundeslize.

Foto: Carl Recine, Reuters

Brankář Manchesteru City Joe Hart chytá penaltu Raffaelovi z Mönchengladbachu v utkání Ligy mistrů.

Článek

Domácí Borussii přitom nahrávalo všechno. I proto, že penalta neproměněná už po dvaceti minutách brazilským legionářem Raffaelem ji nezbrzdila a v úvodu druhé půle šla do zaslouženého vedení.

„Podivná noc a zvláštní zápas. Po hodině hry to mohlo být klidně 4:4, protože šance se rodily na obou stranách, " přiznával trenér Manchesteru City Manuel Pellegrini pro BT Sport.

„Měli jsme štěstí jak v úvodu zápasu, tak na jeho konci," nepopíral a chválil přitom brankáře Harta. A nejen za penaltu, kterou zlikvidoval...

„Předvedl řadu geniálních zákroků, chytil penaltu, poradil si s třemi dalšími velkými šancemi domácích. V tomto utkání sehrál prostě klíčovou roli a jeho výkon byl pro nás hodně důležitý," měl chilský kouč pro svého brankáře jen superlativy.

Agüero vzal zodpovědnost na sebe

Pro Sergia Agüera, který utkání rozhodl, ale samo sebou také. Argentinský útočník se totiž v poslední minutě postaral o penaltu, k jejíž exekuci se sám postavil a chladnokrevně ji proměnil.

„Není snadné postavit se k pokutovému kopu v poslední minutě. A obzvláště ne, když byl faulován on sám. Ale rozhodující chvíli zvládl skvěle," velebil Agüera trenér Citizens.

Aby ne, když středeční výhra byla pro jeho tým po předchozích nezdarech moc důležitá. Manchester City totiž prohrál první utkání ve skupině Ligy mistrů s Juventusem, poté podlehl v Premier League West Hamu United. A přijít třetí nezdar v řadě, kdo ví, co by se v klubu dělo.

„Měli jsme ke konci utkání trochu štěstí, které nám vynahradilo smůlu, jež nás v poslední době provázela. Ale štěstí jsme měli i proto, že jsme se v závěrečné půlhodině hodně zlepšili," přiznával Manuel Pellegrini a netajil, jak moc vítá reprezentační přestávku, která přijde po víkendovém ligovém kole.

„Potřebujeme ji jako sůl, protože máme osm zraněných hráčů a nenabízí se příliš možností, jak je nahradit," připomínal plnou marodku.

Reklama

Související témata: