Hlavní obsah

Wenger jako Vrba! Přestaňte s Ospinou, jinak končím tiskovku, vypěnil kouč Arsenalu

Byla to tisková konference určená k nedělnímu šlágru anglické fotbalové Premier League s Manchesterem United, kouč Arsenalu Arséne Wenger ale už dopředu musel tušit, že se nevyhne dotazům na fatální kiks gólmana Kanonýrů Davida Ospiny v úterním utkání Ligy mistrů, kterým přispěl k senzační domácí porážce londýnského celku s řeckým Olympiakosem Pireus 2:3. Pochopitelně, že otázky na toto téma přišly, což ale francouzského manažera značně popudilo.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Kouč londýnského Arsenalu Arséne Wenger.

Článek
Fotogalerie

Kolumbijec Ospina dostal v úterý v brance přednost před jedničkou Petrem Čechem, a když si za stavu 1:1 srazil rohový kop soupeře do vlastní branky, rázem byl Wenger pod palbou kritiky. Nejen fanoušci, ale i fotbalové legendy na Ostrovech nemohli pochopit, proč po úvodní porážce v Lize mistrů v Záhřebu do mimořádně důležitého zápasu nenasadil českého gólmana.

„S oběma gólmany jsem spokojený, jsou to brankáři špičkové úrovně. Jednoho prostě musím do zápasu vynechat. Jsem zodpovědný za výsledky svého týmu," prohlásil Wenger na páteční tiskovce a hned bylo patrné, že mu otázky na téma Ospina vůbec nejsou po chuti.

A když pak přišla další podobná, vypěnil podobně jako kouč české fotbalové reprezentace Pavel Vrba, který v tomto týdnu na sezení s novináři před kvalifikačními souboji o postup na ME 2016 s Turky a Nizozemci čelil dotazům, jestli v jeho nominaci chybí obránce David Limberský kvůli řízení v opilosti a následné nevhodné oslavě svého gólu.

Wenger: Novináři se řídí tím, co je zrovna v módě

I Wenger totiž začal hromovat, že s další otázkou na Ospinu a Čecha se zvedne a sál opustí. „Přestaňte s tímto příběhem, jinak ukončíme tiskovou konferenci," rozčílil se Francouz.

„Myslím, že vy novináři máte nedostatek kreativity a řídíte se tím, co je zrovna v módě. Což je hodně, hodně nudné. Pokud zpochybňujete Ospinu, já pak zpochybňuju vaše znalosti o fotbale. Lidé si nedokážou dobře zanalyzovat zápasy. Uslyším kritiku nějakého odborníka a hned ji následuju. Je to deprimující. Ano, brankář udělal chybu, ale my jsme ten zápas i přesto mohli pořád vyhrát," ukončil Wenger kauzu Ospina.

Reklama

Související témata: