Hlavní obsah

Sestava Chelsea? Zeptejte se krys, perlil Mourinho

Londýn

Je zvyklý na úspěchy a tituly, momentálně k nim má ale s Chelsea docela daleko. Byť svá selhání na veřejnosti spíše marginalizuje, před víkendovým duelem s fotbalisty Southamptonu kouč José Mourinho přiznal, že prožívá „nejhorší období kariéry“.

Foto: Ed Sykes, Reuters

Kouč Chelsea José Mourinho při zápase na hřišti Evertonu.

Článek

V Lize mistrů Blues naposledy překvapivě prohráli v Portu, v Premier League mají po sedmi kolech na svém kontě jen dvě výhry a patří jim až 14. příčka v tabulce. To je na obhájce titulu velká zoufalost.

„Prožívám nejhorší období a výsledky za svoji kariéru. Mám to jako fantastickou zkušenost, kterou bych ale nerad opakoval. Pomůže mi to zase se zlepšit. Je to skvělá negativní zkušenost," vysvětloval novinářům.

Mourinho popíral, že by v kabině byly rozbroje mezi hráči a jejich chování si pochvaloval: „Když moji hráči udělají chybu, dobře o ní vědí. Mluvíme o tom otevřeně, nejsme žádné primadony. Každý chce pracovat co nejlépe a zároveň akceptuje kritiku."

Ivanovič? Nejlepší pravý bek

Charismatický kouč se zastal i v poslední době hodně kritizovaného obránce Branislava Ivanoviče. „Hodně spolu mluvíme. On vůbec se mnou hodně rád mluví o svých chybách. Jsem k němu kritický a bavíme se o tom, jak by se měl zlepšit. Vůbec ale nepochybuji o tom, že je můj nelepší pravý bek, ale zároveň musí vylepšit některé aspekty své hry," pokračoval kouč.

Zda sáhne před víkendovým ligovým střetnutím ke změnám v sestavě, na to dal novinářům velmi štiplavou odpověď. Odkázal je, ať se obrátí na své špehy, kteří slídí v tréninkovém centru.

„Sestavu vám neřeknu. Možná máte sami své zdroje, které vám dají nějaké tipy. Včera a dnes jsme trénovali taktiku a jsem si jistý, že jste tam měli nějaké krysy. Můžou vám říct, o co jde," dodal Mourinho.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články