Hlavní obsah

Carneirová promluvila o roztržce s Mourinhem. A zkritizovala vedení anglického fotbalu

Londýn

Bývalá lékařka Chelsea Eva Carneirová po dvou měsících promluvila o roztržce s trenérem Josém Mourinhem, kvůli které musela z klubu odejít. Mimo jiné zkritizovala vedení anglického svazu, protože podle ní případ dostatečně nevyšetřilo a naopak záměrně přehlíželo důkazy.

Mourinho se zlobí na svůj lékařský tým

 
Článek

Portugalský kouč, jenž byl vyšetřován kvůli údajnému použití hrubých a sexistických výrazů, byl totiž zbaven obvinění. "Zajímalo by mě, jestli tohle bylo jediné vyšetřování v zemi, kde byly předložené důkazy považovány za bezpředmětné," citovala prohlášení Carneirové agentura AP. "Záměrné ignorování některých důkazů bezpochyby ovlivnilo závěr celého případu," dodala lékařka.

Carneirová odešla z Chelsea na konci září šest týdnů poté, co ji Mourinho ostře zkritizoval při zápase anglické ligy. Trenérovi obhájců titulu se nelíbilo ošetřování Edena Hazarda ve třetí minutě nastavení zápasu proti Swansea, protože jeho tým v tu chvíli kvůli předešlému vyloučení brankáře Thibauta Courtoise musel hrát jen v devíti.

Vůbec se mě neptali

Lékařka také připomněla, že vedení Fotbalové asociace přehlédlo incident z utkání s West Hamem v minulé sezóně, při kterém byla údajně terčem nadávek. "Vydali prohlášení, že k žádným sexistickým pokřikům nedošlo. Na moje vyjádření se vůbec nezeptali, přestože ty urážky byly jasně slyšet," uvedla.

Mourinho se zatím k aféře nijak zásadně nevyjádřil. "Dva měsíce jsem zticha a budu v tom pokračovat. Jednoho dne ale promluvím," řekl ještě před tím, než Carneirová zveřejnila kritické prohlášení.

Reklama

Související témata: