Hlavní obsah

Úchvatná show Agüera, kanonýr Citizens nasázel pět gólů! Chelsea doma senzačně prohrála

Londýn/Praha
Aktualizováno

Argentinský útočník Sergio Agüero se pěti góly podílel na kanonádě Manchesteru City proti Newcastlu United. V 8. kole anglické Premier League dali Citizens zapomenout na předchozí nezdary z posledních dvou utkání, vyhráli vysoko 6:1 a posunuli se do čela neúplné tabulky. Největší měrou se o to zasloužila právě sedmadvacetiletá hvězda, jež během dvaceti minut nasázela úctyhodných pět branek. Fotbalisté Chelsea pokračují v malátných výkonech v úvodu nové sezóny. Na Stamford Bridge prohráli se Southamptonem 1:3. Svěřenci Josého Mourinha neudrželi vedení ze začátku zápasu a připsali si třetí prohru z posledních pěti utkání v anglické soutěži.

Foto: Carl Recine, Reuters

Sergio Aguero oslavuje jeden ze svých gólů do sítě Newcastlu.

Článek
Fotogalerie

Na Etihad stadiónu přitom úvod zápasu nenasvědčoval ani zdaleka tomu, že by se domácí po výsledkové mizérii probrali z letargie. Již v 18. minutě si naskočil ve vápně Mitrovič na Wijnaldumův centr a brankář Hart jen bezmocně přihlížel, jak balón směřuje do branky za jeho záda. Domácí se poté marně snažili prodrat do gólových šancí. Ve 42. minutě však přišel první moment pro Argentince, když po Ferdandinhově pasu vyrovnal na 1:1.

Do druhé půle nastoupil zcela jiný Manchester. Od prvních chvil kombinační souhra domácích motala hráčům Newcastlu hlavu. Ve 49. minutě si Agüero vybojoval prostor ve vápně a tečovaná střela skončila v brance. Neuběhla ani minuta a argentinský střelec již oslavoval hattrick. Než byl v 65. minutě vystřídán bývalým sparťanským útočníkem Bonym, stihl ještě dva přesné zásahy.

Agüero je teprve pátým hráčem, kterému se v Premier League podařilo vstřelit pět gólů. Naposledy to dokázal Dimitar Berbatov v listopadu 2010 v dresu Manchesteru United, před ním to byli Jermain Defoe (2009, Tottenham), Alan Shearer (1999, Newcastle) a Andy Cole (1995, Manchester United).

Špatný vstup Chelsea do sezóny nekončí

Domácí Chelsea vstoupila do zápasu na Stamford Bridge lépe. Od prvních minut aktivně napadala a vytvářela si brankové příležitosti. Již v 10. minutě se zaplněný stadión radoval a zcela zaslouženě aplaudoval Willianovi, který nádhernou střelou z přímého kopu rozvlnil síť za brankářem Stekelenburgem. Hosté se po úvodních minutách oklepali a během poločasu přebírali aktivitu. Celoplošnou kombinační hrou si vytvářeli šance a těsně před přestávkou se po krásné spolupráci prosadil Davis.

Ihned na začátku druhé půle měli svěřenci kouče Koemana tři obrovské šance, ale kvůli nepřesnému zakončení se skóre nezměnilo. Poté hráči Chelsea převzali iniciativu, ale nebyli schopni trefit branku. Blues se dále snažili o ofenzivní pojetí hry, ale svými chybami vybízeli hosty k protiútokům, které se jim nakonec staly osudné. V 60. minutě přechytračil domácí obranu skvělým pasem Pellé a senegalský útočník Mané nabídnutou šancí nepohrdl a pohodlně navýšil skóre. O 12. minut si spoluhráči prohodili role a Ital Pellé zakončil rychlý protiútok. Chelsea se tak nezvykle drží u sestupových příček tabulky. Saints navázali na předešlou výhru a výrazně vylepšují skóre.

West Bromwich venku poprvé prohrál

Fotbalisté West Bromwiche vstupovali v 8. kole anglické Premier League na horkou půdu Selhurst Parku proti domácímu Crystal Palace v roli outsidera, ale zato s vědomím, že venku vždy bodovali. Svěřenci trenéra Pardewa však nenechali nikoho na pochybách, proč se pohybují na špici tabulky. Domácí od začátku utkání diktovali tempo hry a hráči West Bromwiche si nedokázali za celý zápas vytvořit jedinou vážnější šanci.

Naopak fotbalisté Crystalu Palace v druhém poločase svou aktivitou dělali problémy hostující obraně a vše vyvrcholilo v 68. minutě, kdy se prosadil Bolasie. Šestadvacetiletý záložník se trefil na domácím stadiónu po dlouhých 1005 dnech. Finální podobu výsledku pak v 89. minutě zařídil z penalty Cabaye. Crystal Palace tak navázal na minulé vítězství ve Watfordu a brankář Hennessey podruhé v řadě neinkasoval.

Černé kočky stále čekají na první výhru

Fotbalisté Sunderlandu se ani v 8. kole anglické Premier League nedočkali prvního vítězství v sezóně, když proti pátému West Hamu prohospodařili dvoubrankový náskok, a na svém stadiónu pouze remizovali 2:2.

Utkání přineslo atraktivní podívanou z obou stran. Domácí Sunderland se dostal záhy do dvoubrankového vedení, poté co se prosadil Steven Fletcher a téměř vzápětí po něm i Jeremain Lens, jenž excelentně přeloboval vyběhnuvšího brankáře. Jedinou kaňkou na prvním poločase Černých koček bylo závěrečné nastavení, kdy neuhlídaly Mosese s Jenkinsonem a zbytečně inkasovaly.

V druhé půli se favorizovaný West Ham snažil velkou aktivitou o zvrat v utkání. K tomu napomohla i situace z 57. minuty, kdy byl vyloučený střelec první branky Jens. Hosté však z přesilovky vytěžili jen vyrovnání po obrovské minele domácího brankáře Pantilimona. Sunderland tak nadále čeká na plný bodový zisk. Naopak West Ham podruhé za sebou ztratil body se slabším soupeřem.

Leicester se drží na vrcholu

Lišky se rychle oklepaly z předchozí vysoké porážky s Arsenalem a v 8. kole anglické Premier League zvítězily na hrišti Norwiche 2:1. Díky kompaktnímu výkonu se vyhouply na čtvrté místo neúplné tabulky jen o skóre za třetí Crystal Palace.

V první půli byli aktivnější domácí Kanárci, kteří dominovali téměř po celý poločas, ale herní převahu nedokázali využít. Naopak gól vstřelil z penalty hostující Jamie Vardy, který se prosadil v pátem zápase po sobě a upevnil si vedení v tabulce střelců. Celkově osmadvacetiletý útočník zaznamenal sedm branek. Agüero je o gól zpátky.

Ihned po změně stran se prosadil Schlupp a hráči Leicesteru se snažili pohodlně kontrolovat hru. Norwichi vykřesal naději na bodový zisk Mbokani, jenž pohotově zakončil Howsonův centr v 68. minutě. V závěrečném tlaku se snažili domácí vybojovat alespoň remízu, ale Lišky udržely cenné vítězství a dále se pohybují mezi elitou.

Anglická fotbalová liga - 8. kolo:
Crystal Palace - West Bromwich 2:0 (68. Bolasie, 89. Cabaye z pen.)
Aston Villa - Stoke 0:1 (55. Arnautovič)
Bournemouth - Watford 1:1 (29. Murray - 45. Ighalo)
Manchester City - Newcastle 6:1 (42., 49., 50., 60. a 62. Agüero, 53. De Bruyne - 18. Mitrovič)
Norwich - Leicester 1:2 (68. Mbokani - 27. Vardy z pen., 47. Schlupp)
Sunderland - West Ham United 2:2 (19. Fletcher, 22. Lens - 45.+1 Jenkinson, 60. Payet)
Chelsea - Southampton 1:3 (10. Willian - 44. Davis, 60. Mané, 72. Pellé)

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články