Hlavní obsah

Jestli mě vyhodí, přijdou o nejlepšího trenéra, řekl Mourinho a tradičně sepsul rozhodčího

Londýn

Sám od sebe z Chelsea neodejdu, ledaže by tak rozhodl majitel klubu a vyhodil mě. Takové je stanovisko kouče Blues Josého Mourinha po senzační domácí ligové porážce 1:3 od Southamptonu. Úřadující šampión anglické ligy klesl v novém ročníku po neúplném osmém kole až na šestnáctou příčku a zažívá nejhorší vstup do sezóny za posledních sedmatřicet let. Portugalský trenér ale ubezpečuje, že v silách Chelsea stále je skončit v elitní čtyřce.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Znepokojený trenér Chelsea José Mourinho.

Článek
Fotogalerie

„Zaprvé - nikam neutíkám. Zadruhé - Pokud mám odejít, tak mě bude muset vyhodit klub, protože já neutíkám před svou zodpovědností a před svým týmem," říkal Mourinho po zápase v rozhovoru pro SkySports.

Přiznal sice, že zažívá nejtěžší začátek sezóny ve své kariéře a že i sebedůvěra hráčů je na nejnižší možné úrovni. Nadále se však cítí za toho pravého muže, který může hráčům pomoct vybřednout z krize.

„Pokud mě vyhodí, tak vyhodí nejlepšího trenéra, kterého kdy klub měl. Jde tedy o klíčový moment v historii klubu. Mám velké ego, považuju se za nejlepšího. A současný stav mě hodně zraňuje - jako profesionála i proto, že tenhle klub miluju," pokračoval Mourinho, jehož mužstvo ztrácí na vedoucí Manchester City už deset bodů.

Rozhodčí se bojí učinit rozhodnutí ve prospěch Chelsea

„Ale já sem naprosto přesvědčený o tom, že pořád můžeme skončit v nejlepší čtyřce, což by po tak špatném startu bylo OK," věří si Mourinho.

Chelsea přitom proti Svatým nezačala špatně, po Willianově gólu z přímého kopu brzy vedla, ale hosté do přestávky srovnali a v druhém poločase obrat dokonali. A trenér Londýňanů se, jak už je jeho dobrým zvykem, nezapomněl opřít do hlavního rozhodčího Roberta Madleyho.

Vadilo mu, že ve druhé půli za nerozhodného stavu 1:1 neposoudil střet Falcaa s gólmanem Stekelenburgem jako penaltový, a naopak udělil kolumbijskému útočníkovi Blues žlutou kartu za simulování. „Rozhodčí se bojí učinit rozhodnutí ve prospěch Chelsea. Penalta to byla jasná a my jsme jí opět nedostali. Jestli mě chce Fotbalová asociace potrestat, ať to udělá. U ostatních manažerů to ale nedělá. Moji hráči zaslouží spravedlnost, stejně jako fanoušci," uzavřel Mourinho.

Zápas se Southamptonem však bude mít pro Mourinha dohru u Fotbalové asociace, jež s ním  kvůli výrokům na adresu rozhodčích zahájila disciplinární řízení.

Reklama

Související témata: