Hlavní obsah

Pět gólů za dvacet minut! Agüero se zařadil mezi střeleckou elitu Premier League

Manchester

Jen dvacet minut stačilo v sobotu argentinskému útočníkovi Sergiu Agüerovi k tomu, aby v ligovém utkání anglické fotbalové ligy vstřelil pět gólů. Sedmadvacetiletý forvard se stal teprve pátým hráčem v historii Premier League, kterému se podařilo vsítit tolik zásahů za jeden zápas.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters, Sport.cz

Manuel Pellegrini

Článek

Sestřih utkání Manchester City - Newcastle.

V rozmezí od 42. do 62. minuty se příznivci Citizens radovali hned šestkrát. Tolik míčů skončilo v síti Newcastlu. Hned pět z nich zařídil jeden muž. Ten zbývající přidal Belgičan Kevin De Bruyne. Agüero tak navázal na Poláka Roberta Lewandovského. Střelec Bayernu se minulý týden v bundeslize pětkrát trefil do sítě Wolfsburgu.

Zeť legendárního Diega Maradony se zařadil po bok dalších čtyř fotbalistů, kterým se tento unikátní kousek v Premier League povedl.

5 fotbalistů, kteří v PL vstřelili pět branek v jednom utkání
Andy ColeManchester Unitedproti Ipswichi9:04. března 1995
Alan ShearerNewcastle Unitedproti Sheffieldu Wednesday8:019. září 1999
Jermaine DefoeTottenhamproti Wiganu9:122. listopadu 2009
Dimitar BerbatovManchester Unitedproti Blackburnu7:127. listopadu 2010
Sergio AgüeroManchester Cityproti Newcastlu6:13. října 2015

Jako první byl v této elitní společnosti někdejší hráč Manchesteru United Andy Cole. Ten řídil 4. března 1995 kanonádu Rudých ďáblů proti Ipswichi. Utkání nakonec skončilo 9:0.

19. září 1999 se ke Coleovi přidal další bývalý anglický útočník. Alan Shearer v dresu Newcastlu pomohl k demolici 8:0 nad dnes druholigovým Sheffieldem Wednesday.

Na třetího člena se čekalo dlouhých deset let. Dlouhou sérii utnul až Jermaine Defoe z Tottenhamu, který 22. listopadu 2009 velkou mírou přispěl k deklasování Wiganu 9:1.

Hned o rok (a pět dnů) později se pětkrát prosadil i Bulhar Dimitar Berbatov a Manchesteru United i jeho zásluhou porazil Blackburn 7:1.

Agüero se díky sobotnímu střeleckému představení posunul na druhé místo mezi kanonýry anglické ligy. Po osmi kolech vévodí této statistice Jamie Vardy z Leicesteru se sedmi trefami. Argentinec na něj ztrácí jeden gól.

Reklama

Související témata: