Hlavní obsah

Takového čaroděje v bráně mají - a stejně kouče vyhazují...

Londýn

Městské derby se už stalo Brendanu Rodgersovi osudné, trenér byl po něm odvolán. Fotbalisté Liverpoolu v něm paradoxně na půdě Evertonu neprohráli, ale remizovali 1:1. A co je ještě zajímavější, v utkání zazářil jejich gólman Simon Mignolet. Hned dva jeho lahůdkové zásahy vévodí hitparádě pěti nejlepších zákroků 8. kola anglické Premier League.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters, Sport.cz

Butland

Článek

Dělal, co mohl, aby kouče podržel. Dvěma efektními zákroky svoji snahu podtrhl, nakonec však Rodgerse stejně nezachránil a na lavičku Reds míří Jürgen Klopp.

Simon Mignolet zaujal porotce hned ve dvou případech. Zákrok kola předvedl po přímém kopu, když Steven Naismith hlavičkoval zblízka, ale gólman jako čaroděj míč směřující pod břevno vyškrábl na roh. Mimořádný reflex pak prokázal také po prudké střele z hranice šestnáctky.

Pokud jde o zbytek světa, Heurelho Gomes z Watfordu si poradil s efektními nůžkami, syn slavného otce Kasper Schmeichel z Leicesteru vyrazil do šibenice směřující bombu Nathana Redmonda z Norwiche a Hugo Lloris z Tottenhamu zase předvedl, že spolupracuje i s konstrukcí svojí svatyně...

Reklama

Související témata: