Hlavní obsah

To je načasování! Mourinho vydává knihu svých největších úspěchů

Londýn

Zní to skoro jako výsměch fanouškům Chelsea, ale ve skutečnosti jde jen o nešťastný sled událostí. Ve chvíli, kdy Blues zažívají nejhorší vstup do sezóny za posledních 37 let, vydává jejich trenér José Mourinho autobiografickou knihu mapující všechny jeho úspěchy na poli světového fotbalu.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Portugalský trenér Chelsea José Mourinho.

Článek

Kniha má být oficiálně představena a poslána do prodeje příští týden. Autorem je sám portugalský kouč, který v ní vzpomíná na „prvních patnáct let" vlastní trenérské kariéry, v níž mimo jiné vybojoval dvakrát titul v Lize mistrů.

„Přepychová oslava dosavadní výjimečné trenérské kariéry velkého Special One," stojí v anotaci knihy. „Vůbec první kniha legendárního trenéra napsaná jeho vlastními slovy a doplněná vlastními obrázky. Obsahuje Mourinhovy vrcholy i pády prvních patnácti let jeho hvězdného dobývání jedné z populárních světových her," pokračuje popis.

Mourinho je známý nejen svým charismatem, ale také sebestředností. Paradoxně tak vychází kniha o jeho vlastních úspěších v době, kdy prožívá jedno z nejnepříjemnějších trenérských období kariéry.

Po sobotní domácí porážce 1:3 od Southamptonu se jeho Chelsea s bilancí dvou výher a čtyř porážek krčí na 16. příčce Premier League.

„Jakmile tuhle knihu Mourinho vydá, stane se objektem mnoha vtípků," věští britský Daily Mirror.

Reklama

Související témata: