Hlavní obsah

Chelsea získala na výpomoc italského brankáře Ameliu

Chelsea po zranění brankářské jedničky Thibauta Courtoise získala na výpomoc bývalého gólmana AC Milán Marca Ameliu. Třiatřicetiletý italský fotbalista uspěl v londýnském klubu na zkoušce. O podpisu smlouvy informoval hráčův agent Federico Pastorello na instagramu.

Foto: Yiannis Kourtoglou, Reuters

Belgická brankářská jednička Thibaut Courtois je zraněný.

Článek

Belgičan Courtois bude po operaci kolena Chelsea chybět minimálně do prosince, takže pozici jedničky převzal Bosňan Asmir Begovič. Jeho náhradníkem dosud byl jednadvacetiletý Jamal Blackman s minimálními zkušenostmi.

Amelia odešel z Milána v roce 2014, pak chytal v amatérském klubu Rocca Priora. Letos na jaře působil v druholigové Perugii, kde nastoupil k jedinému zápasu a po sezoně mu nebyl prodloužen kontrakt. Před AC devítinásobný italský reprezentant chytal za FC Janov, Palermo a Livorno.

Chelsea, kterou v létě opustila dlouholetá gólmanská opora Petr Čech, zažívá nepovedený start do sezony. Úřadující anglický mistr má po osmi kolech jen osm bodů a je až na šestnáctém místě tabulky. "Blues" navíc inkasovali už 17 gólů a mají druhou nejhorší obranu v lize.

Reklama

Související témata: