Hlavní obsah

Reds si plácli s Kloppem. Charismatický Němec dostal balík, ohrožuje Mourinha

Aktualizováno

Dohodnuto. Jürgen Klopp definitivně kývnul na nabídku Liverpoolu, který ve čtvrtek dohodu s bývalým trenérem Dortmundu na svých oficiálních internetových stránkách potvrdil. Pro charismatického fotbalového kouče je připraven mimořádný kontrakt. Tříletý, to už se vědělo dřív. Jasno je už i o penězích. Alespoň podle Bildu. Klopp v žebříčku trenérů Premier League vystoupal pořádně vysoko. Ohrožuje vedoucí postavení. Ale na jedno jméno přece jen nedosáhne. José Mourinho je dál v čele. Pokud ovšem dál bude trenérem Chelsea...

Foto: Profimedia.cz

Jürgen Klopp na konci minulé sezóny, kdy se loučil s Borussií Dortmund.

Článek

Klopp podepsal ve čtvrtek na Anfieldu smlouvu. V pátek dopoledne ho vedení Reds oficiálně představí na tiskové konferenci. I jeho roční příjem je jasný. Jde o pořádný balík. Deset miliónů eur (270 miliónů korun)! V Dortmundu to bylo jen o něco více než polovina této částky.

V Anglii má více pouze Mourinho (13 600 000 eur), na třetí místo by Kloppovým příchodem klesl Louis van Gaal (9,5 miliónu) z Manchesteru United, na čtvrté Arséne Wenger (9,35 miliónu) z Arsenalu, na páté Mauricio Pochettino (4 milióny) z Tottenhamu. Stejně bral i Kloppův liverpoolský odvolaný předchůdce Brendan Rodgers.

Liverpool ve vyjednání s osmačtyřicetiletým německým koučem v minulých dnech finišoval. Klopp měl jasnou podmínku, že bude rozhodovat o všech příchodech a odchodech hráčů. Na Anfield Road přivede také někdejší asistenty z úspěšného působení v Dortmundu Željka Buvače a Petera Krawietze.

Podle některých spekulací mohl Reds převzít i Ital Carlo Ancelotti. Bývalý trenér Realu Madrid a Chelsea však uvedl, že po odchodu z Bílého baletu hodlá trénovat zase až v příští sezóně. Byl tedy ze hry.

Liverpool je po osmi kolech v anglické lize až desátý, ač Rodgers před sezónou přivedl posily za 80 miliónů eur (2,9 miliardy korun).

Reklama

Související témata: