Hlavní obsah

Mourinho má nůž na krku. Abramovič si vyhlédl pekelně drahou náhradu!

Londýn

Ještě minulý týden ho vedení Blues podrželo ve funkci. Jenže kdo ví, možná to bylo naposledy. Trenér José Mourinho pokračuje u fotbalistů londýnské Chelsea s nožem na krku. List Daily Mirror dokonce přišel s tím, že majitel klubu Roman Abramovič už má vyhlédnutou náhradu. A i když by to byla pěkně drahá transakce, na Stamford Bridge by prý mohl zamířit Diego Simeone, argentinský kouč madridského Atlétika.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

José Mourinho neprožívá jednoduché období na lavičce Chelsea.

Článek

Pěkně zpackaný začátek sezóny. Fotbalisté Chelsea klesli po domácí porážce 1:3 se Southamptonem již na 16. příčku tabulky Premier League a během reprezentační přestávky nemají ani na chvíli klid.

Special One z boje neutíká, přestože jeho židle už je povážlivě vratká. „Pokud se mě klub chce zbavit, musí mě vyhodit, protože já neodejdu. Hájit titul v dnešní době není snadné, ale jsem si jistý, že skončíme v první čtyřce," ujišťuje José Mourinho na všechny strany.

Majitel klubu Roman Abramovič ještě dal kouči jednu šanci. Portugalec byl nicméně upozorněn, že s týmem musí potvrdit svou pověst. Pokud se tak nestane, jeho budoucnost v klubu je nejistá.

Času na záchranu sezóny už moc nezbývá. Proto se v Anglii píše, že Abramovičovi padl do oka Diego Simeone z madridského Atlétika.

Požehnaná výstupní klauzule

Jeho případné angažmá na Stamford Bridge má velký háček. Peníze. Pětačtyřicetiletý rodák z Buenos Aires totiž podepsal v březnu s Atlétikem kontrakt až do roku 2020, který navíc zahrnuje výstupní klauzuli ve výši 15 miliónů liber.

Chelsea by se v první řadě musela zbavit nejlepšího z nejlepších. „V historii tohoto klubu jsou to velmi nepříjemné chvíle. Pokud mě však chtějí vyhodit, zbaví se nejlepšího trenéra, jakého kdy měli. Toto je moment pro každého, aby si uvědomil svou odpovědnost a začal tahat za společný provaz," uvedl přece Mourinho...

Simeone je každopádně jednou z mála trenérských veličin, jež by jako náhrada přicházely v úvahu. Atlétiko dovedl k titulu ve španělské lize a do finále v Lize mistrů, vyhrál s ním také Evropskou ligu a Copa del Rey.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články