Hlavní obsah

Manchester City - Bournemouth 5:1Sterling s Bonym zářili, Citizens deklasovali Bournemouth

Manchester

Fotbalisté Manchesteru City rozstřílelí v 9. kole anglické Premier League na svém stadiónu Bournemouth 5:1. Velký podíl na vítězství měl Raheem Sterling, jenž vstřelil během prvního poločasu hattrick. Zářil i bývalý sparťanský útočník Wilfried Bony. Citizens si tak udrželi první místo v tabulce.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Forvard Manchesteru City Wilfried Bony se raduje z gólu proti Bournemouthu.

Článek

Domácí aktéři vstoupili do utkání s chutí a od začátku diktovali tempo hry. Již v 7. minutě se po spolupráci s Bonym poprvé prosadil Raheem Sterling. O čtyři minuty později se ze vstřelené branky radoval i bývalý Sparťan Bony, jenž se dostal k odraženému balónu. Hosté se do vážnější šance dostali ve 22. minutě a hned z toho vytěžil gól útočník Bournemouthu Glenn Murray. Do poločasu ještě přišly další chvíle anglické reprezentanta. Nejdříve se individuálně prosadil ve vápně a v nastavení první půle dokončil akci Jesúse Navase.

V druhém poločase pokračovala ofenzivní smršť svěřenců Manuela Pellegriniho. Konečnou podobu výsledku zařídil po krásné souhře druhým gólem Bony. Citizens tak podruhé v řadě rozstříleli soupeře a vypořádali se i s absencí svého zraněného nejlepšího střelce Agüera.

Anglická fotbalová liga - 9. kolo:
Manchester City - Bournemouth 5:1 (7., 29. a 45.+3 Sterling, 11. a 89. Bony - 22. Murray).

Reklama

Související témata: