Hlavní obsah

Tottenham - Liverpool 0:0Kloppova premiéra bez branek

Londýn

Fotbalisté Liverpoolu remizovali v 9. kola anglické Premier League 0:0 na hřišti Tottenhamu. Premiéru si na lavičce hostů odbyl německý stratég Jürgen Klopp. Ani osmačtyřicetiletý bývalý kouč Borussie Dortmund tak nezlomil prokletí nových trenérů na lavičce Liverpoolu. Premiérové utkání se slavným klubem totiž naposledy vyhrál Graeme Souness v roce 1991, po něm neuspělo sedm koučů v řadě.

Článek

Úvod atraktivního utkání patřil Liverpoolu, který aktivně napadal a měl více ze hry. A po deseti minutách zápasu ho dělily jen centimetry od vedoucího gólu, když po Milnerově centru trefil Origi hlavou břevno.

Postupně však přebíral aktivitu Tottenham a brankář Mignolet měl co dělat, aby pokryl velké šance domácího mužstva. Druhá půle už byla na šance chudší. Dělbu bodů málem odmítl v samém závěru Kane, ale Mignolet bod pro hosty uchránil. Na druhé straně se mohl prosadit Emre Can.

Tottenham remízou prodloužil ligovou sérii bez porážky na osm zápasů. Liverpool naopak remizoval pošesté z posledních sedmi soutěžních utkání. Oba týmy, které nadále od sebe dělí jeden bod, tak zůstavají ve středu tabulky.

Anglická fotbalová liga - 9. kolo:
Tottenham - Liverpool 0:0

Reklama

Související témata: