Hlavní obsah

Newcastle - Norwich 6:2Newcastle rozdrtil Norwich a poprvé vyhrál

Newcastle

Fotbalisté Newcastlu United deklasovali v 9. kole anglické Premier League na svém stadiónu St.James’s Park Norwich vysoko 6:2 a slaví první vítězství v novém ročníku soutěže. Výrazný podíl na premiérových třech bodech měl Nizozemec Wijnaldum, jenž vsítil čtyři branky.

Článek

Vstup do utkání se vydařil domácím. Od začátku hýřili aktivitou a hrálo se především na půli Norwiche. Ve 14. minutě svěřenci kouče McClarena zužitkovali ofenzivní tažení a po krásné souhře otevřel účet zápasu Georginio Wijnaldum. Uběhlo jen pár okamžiků a mohlo být srovnáno. Ke střele natáhl Brady, ale z velké dálky trefil tyč. Hosté se však vyrovnání dočkali vzápětí.

Ve 20. minutě obrana Newcastlu zaspala a po prudkém centru Martina Olssona srovnal Mbokani. Útočné pojetí hry nadále pokračovalo. Záložník Wijnaldum se prosadil podruhé a ve 33. minutě navýšil už na 3:1 Ayoze Pérez. Po dvougólovém náskoku Straky polevily v koncentraci a Redmond záhy snížil na rozdíl jednoho gólu.

Straky trestaly z brejků

Ofenzivní choutky obou mužstev pokračovaly i po změně stran. V 53. minutě odmítl vyrovnání po rohovém kopu Mbokani. Kanárci se snažili neustále vyrovnat, dobývali prostor kolem brankáře Elliota, jenže útočnými výpady poskytovali brejkové příležitosti domácím.

Nejdříve se v 64. minutě po třetí Sissokově asistenci prosadil osamocený Mitrovič a o další dvě minuty později dokonal z rychlého protiútoku hattrick Wijnaldum. Chvíle nizozemského reprezentanta přišla ještě v 85. minutě, kdy pohotovou střelou upravil na konečných 6:2.

Norwich tak prohrál čtvrté utkání v řadě a ani v devátém ligovém utkání neudržel čisté konto. Newcastle naopak ukončil nejdelší čekání na úvodní výhru od sezóny 1898-1899 a odpoutal se od posledního místa tabulky.

Anglická Premier League - 9. kolo:
Newcastle - Norwich 6:2 (14., 26., 66. a 85. Wijnaldum, 33. Pérez, 64. Mitrovič - 20. Mbokani, 34. Redmond).

Reklama

Související témata: